Star Pilots

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Star Pilots
Star Pilots op het Melodifestivalen 2009
Star Pilots op het Melodifestivalen 2009
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2008 - heden
Oorsprong Zweden
Genre(s) Pop
Dance
Label(s) Vlag van Zweden Empire Records
Vlag van Verenigd Koninkrijk Hard2Beat
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Star Pilots is een Zweedse popgroep. De frontzanger van de groep is Johan Becker, winnaar van het Zweedse-programma Fame Academy. De andere leden noemen zichzelf "M-38", "M-31", "[E]-33" en "J-38"[1]. De producer achter deze band zijn Johan Fjellström en Joakim Punt. Deze groep mag niet verward worden met de synthipop-band S.P.O.C.K.

In 2008 werd hun debuutsingle "In the Heat of the Night" uitgebracht in Zweden. Het werd een hit en bereikte de tweede plaats in de Zweedse hitlijst[2]. Na het succes in eigen land werd de single op 18 mei 2009 uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk.

Voor "In the Heat of the Night" werden twee verschillende clips gemaakt, namelijk een Zweedse en een Engelse versie. In Zweden werden fragmenten uit de film Top Gun gebruikt om de clip samen te stellen. In de Engelse versie ziet men vijf vrouwelijke danseressen, waaronder Playboy-model Louise Glover[3][4].

In 2009 namen ze deel aan het Melodifestivalen, de Zweedse selecties voor Eurovision, met het liedje "Higher". Ze raakten echter niet in de finale. Toch werd het lied populair en behaalde een zesde plaats als hoogste notering in de Zweedse hitlijst[5].

Bluf[bewerken]

Tijdens het Melodifestivalen verklaarden de bandleden, met uitzondering van Johan Becker, dat ze piloten waren. Ze beweerden dat ze een opleiding tot piloot hebben gehad in Alabama in de Verenigde Staten. Dit blijkt niet waar te zijn[6].

Discografie[bewerken]

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
In the heat of the night 2009 04-07-2009 tip15 -