Station 's-Hertogenbosch Oost

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
    's-Hertogenbosch Oost   
Station 's-Hertogenbosch Oost (noordzijde)
Station 's-Hertogenbosch Oost (noordzijde)
Afkorting Hto
Opening 1987
Perrons 2
Perronsporen 2
Lijn(en) Brabantse Lijn
Stadsbus 4, 6
Vervoerders
- Treinvervoerder NS
- Busvervoerder Arriva
Reizigers 1512 (2016)[1] per dag
Coördinaten 51° 42′ NB, 5° 19′ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station 's-Hertogenbosch Oost
Station 's-Hertogenbosch Oost
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station 's-Hertogenbosch Oost is een voorstadshalte in 's-Hertogenbosch, geopend in 1987. Het station ligt aan de Brabantse Lijn (Naar Nijmegen via Oss) Het station is onder andere gebouwd voor de wijk De Buitenpepers. De voormalige locatie 'Carolus' van het Jeroen Bosch ziekenhuis lag op loopafstand. Tegenover het station ligt het Ds. Pierson College en er vlakbij liggen ook Avans Hogeschool, het Hervion College en De Groenschool. Het station ligt aan de Bruistensingel.

Onder het station ligt een bushalte voor twee stadslijnen (4 en 6). Verder zijn er fietskluizen en onbewaakte stallingsmogelijkheden voor fietsers. Ook is er een parkeerplaats voor auto's.

Trein[bewerken]

In 's-Hertogenbosch Oost halteert de volgende treinseries:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
4400 Sprinter 's-Hertogenbosch's-Hertogenbosch OostNijmegenArnhem Centraal Rijdt niet ’s avonds tussen Nijmegen en Arnhem Centraal. In ’s-Hertogenbosch gekoppeld aan serie 6600 van/naar Dordrecht.
6700 Sprinter 's-Hertogenbosch's-Hertogenbosch OostOss Rijdt alleen in de spits. Stopt in de spitsrichting op alle tussengelegen stations (ochtendspits naar ’s-Hertogenbosch en avondspits naar Oss). In ’s-Hertogenbosch gekoppeld aan serie 9600 van/naar Deurne.

Zie ook[bewerken]