Station Angreau

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Station Angreau
Ter hoogte van de voormalige halte werd een stukje perron heraangelegd en een nieuw stationsbord geplaatst.
Opening 12 juni 1882
Sluiting 29 mei 1960
Lijn(en) 98A
Reizigerstellingen[1]
  •  Weekdag
  •  Zaterdag
  •  Zondag
(2022)
-
-
-
Beheerder NMBS
Architectuur
Aantal perrons 1
Ligging
Coördinaten 50° 21′ NB, 3° 43′ OL
Station Angreau (Belgisch spoorwegstation)
Station Angreau
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Stationsbord van Angreau van ter hoogte van de voormalige halte
Stationsbord van Angreau van ter hoogte van de voormalige halte

Het station van Angreau is een voormalige spoorweghalte in de Henegouwse plaats Angreau, deelgemeente van Honnelles. De halte was gelegen tussen het station Angre en het station Roisin-Autreppe op de in 1960 gesloten spoorlijn 98A.

De halte aan de enkelsporige lijn bestond uit niet veel meer dan een laag perron. Volgens de zomerdienstregeling 1955 van de NMBS stopte er dagelijks in Angreau ook maar één trein per richting.[2]

Op het traject van de spoorlijn is van Dour tot net voorbij Angreau een RAVeL aangelegd. Een klein stukje van het perron van Angreau werd gereconstrueerd en er werd een bord geplaatst met de aanduiding van de haltenaam. Op het perron staat een informatiebord waaruit blijkt dat de halte vooral op zon- en feestdagen gebruikt werd door klanten van de cafés en andere gelegenheden die zich bevonden aan het lager gelegen riviertje Grande Honnelle.

Tussen 1899 en 1914 was de gekende dichter Emile Verhaeren een frequente gebruiker van de halte Angreau. In deelgemeente Roisin bevindt zich het Musée Emile Verhaeren[3].