Station Boechout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Boechout
Station Boechout.JPG
Opening 10 juni 1864
Sluiting 21 oktober 1987 (goederen)
Telegrafische code GBC
Aantal perrons 2
Lijn(en) 15
Coördinaten 51° 10′ NB, 4° 30′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
434
150
151
Beheerder NMBS
Station Boechout
Station Boechout
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Boechout is een onbemand spoorwegstation langs spoorlijn 15 (Antwerpen - Hasselt) in de gemeente Boechout. Boechout heeft nog een stationsgebouw dat buiten gebruik is, de reizigers dienen hun vervoersbewijs op de trein te kopen. In het stationsgebouw is nu een cafe-bistro gevestigd, genaamd "Bouchout".

Treindienst[bewerken]

Sinds 14 december 2014

Treintype Verbindingen Dienstregeling
L Antwerpen-Centraal - Aarschot - Leuven Dagelijks: 1x/u
L Antwerpen-Centraal - Mol Week: 1x/u
Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.
Geplaatst op:
26-12-2006
Dit artikel is een beginnetje over openbaar vervoer. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken