Station Bouwel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Bouwel
Opening 23 april 1855
Telegrafische code FOW
Lijn(en) 15
Coördinaten 51° 10′ NB, 4° 45′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
323
126
109
Beheerder NMBS
Station Bouwel
Station Bouwel
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Bouwel is een onbemand spoorwegstation (of stopplaats) langs spoorlijn 15 in Bouwel, een deelgemeente van de gemeente Grobbendonk. In Bouwel stoppen tijdens de week enkel stoptreinen en piekuurtreinen. Tijdens het weekend wordt het station bediend door de IC-trein Antwerpen-Turnhout omdat er dan geen L-treinen rijden.

Treindienst[bewerken]

Sinds 14 december 2014

Week

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Antwerpen-Centraal - Mol 1x/u
P Herentals - Brussel-Zuid 1x/dag
P Herentals - Antwerpen-Centraal 2x/dag

Weekend

Treintype Verbinding Dienstregeling
IC 30 Antwerpen-Centraal - Turnhout 1x/u
Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.
Geplaatst op:
27-12-2006
Dit artikel is een beginnetje over openbaar vervoer. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken