Station Bovenkarspel Flora

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
    Station Bovenkarspel Flora   
Station Bovenkarspel Flora in 2004.jpg
Afkorting Bkf
Opening 1977
Perronsporen 1
Lijn(en) Zaandam - Enkhuizen
Vervoerder(s) NS
Reizigers 773 (2016)[1] per dag
Externe link  NS-stationsinformatie
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Bovenkarspel Flora is gelegen in het Noord-Hollandse Bovenkarspel aan de spoorlijn van Enkhuizen naar Hoorn, ter hoogte van de Broekerhavenweg. Het station wordt bediend door NS. Het station is in 1977 geopend, op de locatie waar sinds 1963[2] de tijdelijke halte Floraweg was aangelegd, speciaal voor de jaarlijkse bloemententoonstelling Westfriese Flora. Deze tentoonstelling vond sinds 2004 overigens niet meer op regelmatige basis in Bovenkarspel plaats.

Treinen[bewerken]

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
2900 Intercity EnkhuizenBovenkarspel FloraHoornAmsterdam CentraalUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhovenRoermondMaastricht Stopt niet in Zaandam. Stopt tussen Hoorn en Enkhuizen op alle tussengelegen stations.
3900 Intercity EnkhuizenBovenkarspel FloraHoornAmsterdam CentraalUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhovenHeerlen Rijdt op de vroege ochtend en 's avonds 1x per uur tussen Sittard en Heerlen.
4500 Intercity Amsterdam CentraalHoornBovenkarspel FloraEnkhuizen Stopt niet in Zaandam. Stopt tussen Hoorn en Enkhuizen op alle tussengelegen stations. Rijdt in de ochtendspits naar Amsterdam C. en in de avondspits naar Enkhuizen.