Station Bovenkarspel Flora

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
    Bovenkarspel Flora   
Station Bovenkarspel Flora in 2004
Station Bovenkarspel Flora in 2004
Plaats Bovenkarspel
Afkorting Bkf
Opening 22 mei 1977
Perrons 1
Perronsporen 1 (Sporenschema)
Spoorlijn Zaandam - Enkhuizen
Vervoerder(s) NS
Reizigers 860 (2019)[1] per dag
Coördinaten 52° 42′ NB, 5° 15′ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Bovenkarspel Flora (Nederlands spoorwegstation)
Station Bovenkarspel Flora
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Bovenkarspel Flora is gelegen in het Noord-Hollandse Bovenkarspel aan de spoorlijn van Enkhuizen naar Hoorn, ter hoogte van de Broekerhavenweg. Het station wordt bediend door NS. Het station is in 1977 geopend, op de locatie waar sinds 1963[2] de tijdelijke halte Floraweg was aangelegd, speciaal voor de jaarlijkse bloemententoonstelling Westfriese Flora. Deze tentoonstelling vond sinds 2004 overigens niet meer op regelmatige basis in Bovenkarspel plaats.

Treinen[bewerken | brontekst bewerken]

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
2900 Intercity EnkhuizenBovenkarspel FloraHoornAmsterdam CentraalUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhoven CentraalRoermondMaastricht Rijdt alleen 's avonds laat en op zondagochtend. Stopt niet in Zaandam. Stopt tussen Hoorn en Enkhuizen op alle tussengelegen stations.
3900 Intercity EnkhuizenBovenkarspel FloraHoornAmsterdam CentraalUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhoven CentraalHeerlen Stopt niet in Zaandam. Stopt tussen Hoorn en Enkhuizen op alle tussengelegen stations. Rijdt in de vroege ochtend en 's avonds alleen 1x per uur tussen Sittard en Heerlen.
4500 Intercity Amsterdam CentraalHoornBovenkarspel FloraEnkhuizen Stopt niet in Zaandam. Stopt tussen Hoorn en Enkhuizen op alle tussengelegen stations. Rijdt in de ochtendspits naar Amsterdam C. en in de avondspits naar Enkhuizen.