Station Delft Zuid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
    Delft Zuid   
Spoor 2, waar de treinen richting Rotterdam vertrekken. Het in 2006 gesloopte stationsgebouwtje is te zien.
Spoor 2, waar de treinen richting Rotterdam vertrekken. Het in 2006 gesloopte stationsgebouwtje is te zien.
Plaats Delft
Afkorting Dtz
Opening 31 mei 1970
Perrons 2
Perronsporen 2 (Sporenschema)
Spoorlijn(en) Oude Lijn
Vervoerder(s) NS
Reizigers 4.472 (2018)[1] per dag
Coördinaten 51° 59′ NB, 4° 22′ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Delft Zuid (Randstad (gebied))
Station Delft Zuid
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Delft Zuid is een op 31 mei 1970 geopend spoorwegstation in de plaats Delft, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het bedient de wijken Tanthof en Voorhof in het zuiden van Delft en de TU Delft. Het station bevindt zich onder het viaduct van de Kruithuisweg en de beide perrons zijn vanaf dit viaduct met een trap te bereiken. Verder heeft het station natuurlijke aanlooproutes. Beide perrons strekken zich aan beide kanten veel verder uit dan het viaduct.

Het station krijgt in de toekomst een nieuwe naam, het wordt dan station Delft Campus.[2]

Geschiedenis[bewerken]

Het stationsgebouw, een zeshoekig gebouw van het type sextant, was sinds 2003 niet meer in gebruik en is juni 2006 afgebroken.

De omgeving rondom het station is tussen 2009 en 2011 gerenoveerd. Doel van deze renovatie was vergroting van de sociale veiligheid, verbetering van de bereikbaarheid en vooruitlopend op eventuele toekomstige ontwikkelingen het geven van een impuls aan het gebied. Er is in 2009 mee begonnen nieuwe fietsenstallingen aan te brengen op het Kruithuisviaduct. Het westelijke stationsplein, aan de kant van de Voorhof, is opnieuw ingericht. Door water te dempen is het groter geworden. Het aantal parkeerplaatsen is vergroot en er is een nieuwe busbaan aangelegd. Het gemaal, dat er al veel eerder stond, is in 2012 opnieuw in gebruik genomen.[3]

Aan de oostzijde, de meer verscholen kant richting de TU Delft, is het fietspad richting het station verbreed en is nieuwe openbare verlichting aangelegd. Dichte bosschages rondom het fietspad zijn verwijderd ter vergroting van de sociale veiligheid. Aan de westzijde van het station bevinden zich drie fietskluizen waar een ov-fiets kan worden gehuurd.

In totaal zijn er in de directe omgeving van het station ruim 600 fietsenstallingen bijgeplaatst.

Toekomst[bewerken]

ProRail maakte in december 2011 bekend van plan te zijn het traject Rijswijk - Delft Zuid viersporig te maken. Ook station Delft Zuid zal als gevolg hiervan vier sporen krijgen. In december 2014 maakte de staatssecretaris het ontwerptracébesluit bekend.[4] Het tracébesluit werd in december 2016 gepresenteerd.[5] De werkzaamheden aan de uitbreiding begonnen in 2019 en zijn naar verwachting in 2023 gerealiseerd.[6]

Station Delft Zuid zal in de toekomst deel gaan uitmaken van de Stedenbaan.[7] De huidige sprinter[8] wordt daarbij door de nieuwe hoogfrequente Stedenbaan vervangen.

De begonnen werkzaamheden bestaan uit een forse opknapbeurt. Er komt een fiets- en wandeltunnel onder de sporen. Boven die sporen komt een overkapping, die volledig uit zonnepanelen zal bestaan, waardoor dit het eerste station in Nederland wordt dat volkomen energieneutraal is.[9] Ook wordt het aantal parkeerplekken voor fietsen uitgebreid en wordt het plein opgeknapt. Het station krijgt ook een nieuwe naam: Delft Campus.[2]

Treinen[bewerken]

Het station wordt in de dienstregeling 2019 door de volgende treinseries bediend:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
5000 Sprinter Den Haag CentraalDen Haag HSDelftDelft ZuidRotterdam CentraalDordrecht Rijdt niet 's avonds na 20:00 en in het weekend. Vormt tot 20:00 een kwartierdienst met de 5100.
5100 Sprinter Den Haag CentraalDen Haag HSDelftDelft ZuidRotterdam CentraalDordrecht Vormt tot 20:00 een kwartierdienst met de 5000.

Foto's[bewerken]

Websites[bewerken]