Station Heiloo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
    Heiloo   
Station Heiloo.jpg
Plaats Heiloo
Afkorting Hlo
Opening 1 mei 1867
Perrons 1 (eilandperron)
Perronsporen 2
Spoorlijn Staatslijn K
Buslijn 408
Vervoerder(s) NS
Connexxion
Coördinaten 52° 36′ NB, 4° 42′ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Heiloo
Station Heiloo
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Heiloo is het station van de plaats Heiloo en is gelegen in de provincie Noord-Holland aan de spoorlijn van Amsterdam naar Alkmaar. Het station wordt bediend door NS.

Het is een station met poortjes.

Treinen[bewerken]

De volgende treinen doen station Heiloo aan:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
800 Intercity MaastrichtSittardRoermondEindhoven's-HertogenboschUtrecht CentraalAmsterdam CentraalHeilooAlkmaarSchagen 's Avonds en op zondag tot Amsterdam Centraal. Rijdt alleen in de spits van en naar Schagen.
3000 Intercity NijmegenArnhem CentraalEde-WageningenUtrecht CentraalAmsterdam CentraalHeilooAlkmaarDen Helder Stopt na 21.00 uur ook op Driebergen-Zeist. Stopt alleen 's avonds en op zondag in Heiloo
3400 Intercity HaarlemHeilooAlkmaarHoorn Rijdt niet na 20.00 uur. Na 20.00 uur wordt deze route gereden met de 14800.
14800 Sprinter Amsterdam CentraalHaarlemBeverwijkUitgeestCastricumHeilooAlkmaarHoorn Rijdt alleen 's avonds. Rijdt tussen Alkmaar en Hoorn één keer per uur.

Buslijn[bewerken]

Op kleine loopafstand van station Heiloo is een bushalte. De opdrachtgever van het vervoer rond Heiloo is de provincie Noord-Holland. Heiloo valt onder het concessiegebied "Noord-Holland Noord". De volgende buslijn doen station Heiloo aan:

Concessiegebied Lijn Route Bijzonderheden
Connexxion
Noord-Holland Noord 408 Heiloo, Winkelcentrum 't Loo - Heiloo, Station - Egmond-Binnen - Egmond a/d Hoef - Egmond aan Zee, Busstation Buurtbus, niet in de avond en op zon- en feestdagen