Station Hoogkarspel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
    Station Hoogkarspel   
Station Hoogkarspel.JPG
Afkorting Hks
Opening 6 juni 1885
Perrons 1 eilandperron
Perronsporen 2
Lijn(en) Spoorlijn Zaandam - Enkhuizen
Vervoerder(s) NS
Reizigers 2.318 (2014)[1] per dag
Coördinaten 52° 41′ NB, 5° 11′ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Hoogkarspel
Station Hoogkarspel
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Hoogkarspel is het station van de plaats Hoogkarspel en is gelegen in de provincie Noord-Holland aan de spoorlijn van Enkhuizen naar Hoorn. Het station wordt bediend door NS. Het eerste stationsgebouw was van de hand van M.A. van Wadenoyen. Dit gebouw is in 1965 gesloopt en werd vervangen door een ontwerp van W.B. Kloos.

Treinen[bewerken]

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
2900 Intercity EnkhuizenHoogkarspelHoornAmsterdam CentraalUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhovenRoermondMaastricht Stopt niet in Zaandam. Stopt tussen Hoorn en Enkhuizen op alle tussengelegen stations.
3900 Intercity EnkhuizenHoogkarspelHoornAmsterdam CentraalUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhovenHeerlen Rijdt op de vroege ochtend en 's avonds 1x per uur tussen Sittard en Heerlen.
4500 Intercity Amsterdam CentraalHoornHoogkarspelEnkhuizen Stopt niet in Zaandam. Stopt tussen Hoorn en Enkhuizen op alle tussengelegen stations. Rijdt in de ochtendspits naar Amsterdam C. en in de avondspits naar Enkhuizen.

Bussen[bewerken]

Bij het station ligt een bushalte. De buslijn die de halte bedient hoort bij de concessie Noord-Holland Noord, welke in handen is van Connexxion.

Lijn Route Bijzonderheden
412 Hoorn, Station - Schellinkhout - Wijdenes - Hem - Venhuizen - Hoogkarspel, Station - Lutjebroek - Grootebroek, Station Buurtbus, niet op zon- en feestdagen

Externe link[bewerken]