Station Longhua

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Longhua Station
龍華站
龙华站
station Longhua
station Longhua
Basisgegevens
Locatie Longhua, Shenzhen, China
Vervoerssysteem Metro
Startdatum 16 juni 2011
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Station Longhua
Station Longhua
De trein van de Longhualijn bij station Longhua
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 龙华站
Traditioneel 龍華站
Pinyin Lónghuá zhàn
Engels Longhua Station
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Lnong waa tjaam
Bao'an-Hakka Noeng fwa tjaam
Hongkong-Hakka Nong fa tjam
Letterlijke vertaling Draak ? Station

Station Longhua is een metrostation in Longhua in Shenzhen, China. Het is het voorlaatste station van de Longhualijn, gerekend vanaf station Futian Checkpoint. In het Chinees draagt het de naam 龍華站 en in het Engels Longhua Station.

De omgeving en de inrichting van het station[bewerken]

Het station heeft twee openbare verdiepingen en is op een hoogte gebouwd waar grote vrachtwagens en bussen onderdoor de eerst openbare verdieping kunnen. Onder de twee openbare verdiepingen is een ruimte voor onderhoud. Je kan het station betreden door de vier uitgangen, genaamd A, B, C en D. Op elke hoek van het station is er één. Het station is gebouwd over de Heping Road en uitgangen A en B grenst aan de Renmin Road. Ouderen en invaliden kunnen met een lift, die bij ingang C is geplaatst, naar de eerste verdieping gaan. Op de eerst verdieping kun je tickets kopen en er zijn winkeltjes en zelfs een KFC bij ingang B. Er zijn ook poortjes die het betaalde gebied schijdt van het onbetaalde gebied. De tweede en de bovenste verdieping rijden de metro's. Deze station heeft een eilandperron en de metro's rijden rechts. Op de perrons zijn halve platformdeuren geplaatst.

← Richting Futian Checkpoint Volgende station: Longsheng
Perron 2
Perron 1
→ Richting Qinghu Volgende station: Qinghu

Op dit moment rijden er metro's van vier rijtuigen door het station maar de metrostellen kunnen uitgebreid worden tot zes rijtuigen. In totaal heeft deze station 6 roltrappen, 7 trappen en 2 liften.