Station Maassluis West

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
    Maassluis West   
Het stationsgebouw en de fietsenstalling
Het stationsgebouw en de fietsenstalling
Plaats Maassluis
Afkorting Msw
Opening 31 mei 1970
Perrons 2
Perronsporen 2
Spoorlijn Hoekse Lijn
Buslijn(en) Streek: 33 | 126 | 226
Vervoerder(s) NS
RET
Veolia
Reizigers 2.528 (2012)[1] per dag
Coördinaten 51° 56′ NB, 4° 14′ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Maassluis West
Station Maassluis West
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Maassluis West is één van de twee treinstations in Maassluis. Het station ligt aan de Hoekse Lijn. Het heeft twee perrons in bajonetligging en werd op 31 mei 1970 in gebruik genomen. Het stationsgebouw is een zeshoekig gebouw, een zogenaamd sextant. Op 15 november 2004 besloten de Nederlandse Spoorwegen de loketfunctie van dit station te beëindigen. De NS had het voornemen om het stationsgebouw te verhuren, om zo de sociale controle op en rond het station te behouden. Dit bleek niet mogelijk, waardoor het stationsgebouw in mei 2007 is gesloopt.

In juni 2008 zijn er op dit station speciale overkappingen geplaatst bij de ticketautomaten. Dit naar aanleiding van klachten van treinreizigers die moeilijk een kaartje konden kopen omdat de zon op de ticketautomaten scheen waardoor de schermpjes niet leesbaar waren.

Treinen[bewerken]

Het station wordt in de dienstregeling 2015 door de volgende treinseries bediend:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
4100 Sprinter Rotterdam CentraalMaassluisMaassluis WestHoek van Holland Haven Hoek van Holland Strand Rijdt tussen Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand slechts tussen 8:30 en 21 uur.
4200 Sprinter Rotterdam CentraalMaassluisMaassluis West Rijdt niet na 19.00 uur en op zondag. Op vrijdagavond rijdt deze treinserie wel.

Buslijnen[bewerken]

De volgende buslijnen van de RET en Veolia stoppen op station Maassluis West:

Lijn Route Via Vervoerder Opmerkingen
33 Maassluis, Station West - Naaldwijk, Verdilaan Maasdijk, Westerlee Veolia
126 Schiedam, Station Schiedam Centrum - Maassluis, Einthovendreef Vijfsluizen, Station Vlaardingen Oost, Liesveldviaduct, Maasland Viaduct, Station Maassluis West RET
226 Maasland, Viaduct - Maassluis, Einthovendreef Station Maassluis West RET Rijdt alleen in de spits, in de ochtendspits door naar Schiedam Centrum.

Toekomst[bewerken]

In 2017[2] wordt de Hoekse Lijn overgenomen door de Rotterdamse metro, die gereden wordt door de RET. Op station Maassluis West zal dan de Rotterdamse Metrolijn B gaan stoppen.

Externe link[bewerken]