Station Mechelen-Kanaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Mechelen-Kanaal
Opening 15 augustus 1940
Sluiting 4 mei 1941
Telegrafische code (H)
Lijn(en) 25
Reizigerstellingen[1]
  •  Weekdag
  •  Zaterdag
  •  Zondag
(2019)
-
-
-
Beheerder NMBS
Architectuur
Aantal perrons 2?
Ligging
Coördinaten 51° 1′ NB, 4° 29′ OL
Station Mechelen-Kanaal (Belgisch spoorwegstation)
Station Mechelen-Kanaal
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Mechelen-Kanaal was een spoorweghalte langs spoorlijn 25 (Brussel - Antwerpen) aan de linkeroever van het Kanaal Leuven-Dijle in de stad Mechelen

De stopplaats werd opgericht nadat de bruggen over het kanaal vernield waren door een bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog. Reizigers moesten aan de stopplaats afstappen, te voet over de Colomabrug (ophaalbrug vlak bij de spoorbrug) het kanaal oversteken en dan in het station Mechelen terug de trein nemen richting Antwerpen.

De stopplaats werd gesloten nadat de brug hersteld was.

  1. De bron voor de gegevens is NMBS – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld. De cijfers geven een indicatie en hebben een foutenmarge, die in sommige gevallen aanzienlijk kan zijn.