Station Sint-Job

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Sint-Job
Station Sint Job I.jpg
Telegrafische code (H) 1001081
Aantal perrons 2
Lijn(en) 26
Coördinaten 50° 48′ NB, 4° 22′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
829
-
-
Beheerder NMBS
Station Sint-Job
Station Sint-Job
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Sint-Job (Frans: Saint-Job) is een spoorweghalte langs spoorlijn 26 (Schaarbeek - Halle) in Sint-Job in het zuidoosten van de Brusselse gemeente Ukkel.

Bovengronds heeft tramlijn 92 (Schaarbeek station - Fort Jaco) een halte aan het station. Ook de MIVB-buslijn 60 en De Lijn-bus 134 stoppen er.

Treindienst[bewerken]

Sinds 16 december 2014

Weekregeling

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Aalst - Halle 1x/u
L Mechelen - Halle 1x/u
L Brussel-Luxemburg - Halle 1x/u
Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.