Station Sint-Joris-Weert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Sint-Joris-Weert
Station Sint-Joris-Weert.jpg
Opening 12 februari 1855
Sluiting 1991 (goederen)
Telegrafische code GSW
Aantal perrons 3
Lijn(en) 139
Coördinaten 50° 48′ NB, 4° 39′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
201
70
68
Beheerder NMBS
Station Sint-Joris-Weert
Station Sint-Joris-Weert
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Sint-Joris-Weert is een spoorwegstation langs spoorlijn 139 (Leuven - Ottignies) in Sint-Joris-Weert, een deelgemeente van Oud-Heverlee. De buurtspoorlijn Vossem - Bevekom had naast het station een eigen stelplaats.

Het stationsgebouw is van het type 1893 en werd in 2005 beschermd als monument. Het gebouw is niet in gebruik en vervallen. Gedeelten van het dak zijn ingestort. Ook de buurtspoorweggebouwen zijn beschermd.

Dit is het laatste station van deze spoorlijn op Vlaams grondgebied. Het is nu een stopplaats.

Treindienst[bewerken]

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Leuven - Ottignies Week: 2x/u
Weekend: 1x/u

Galerij[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.