Steef van Gorkum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Steef van Gorkum
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1990
Land Nederland
Werk
Jaren actief 2012-heden
Uitgeverij Lemniscaat, De Geus
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Steef van Gorkum (Rotterdam, 1990) is een Nederlands schrijver en journalist.

Schrijverscarrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 2010 was Van Gorkum een van de eerste deelnemers aan het schrijversplatform ABCYourself onder begeleiding van Edward van de Vendel.[1] Bij ABCYourself ontdekte Steef zijn passie en talent voor het schrijven van fictie. Naar aanleiding van zijn deelname werd hij door uitgeverij Lemniscaat benaderd om een roman te schrijven; dit resulteerde uiteindelijk in “De twee jaar nadat”. Dit boek schreef Van Gorkum naar aanleiding van het overlijden van zijn vader, ds. Rob van Gorkum[2]. “De twee jaar nadat” ontving lovende recensies in o.a. het NRC Handelsblad en het Nederlands Dagblad[3].

In 2021 verscheen zijn nieuwste roman “Precies zoals hij was” bij Uitgeverij De Geus. Belangrijke thema’s in het boek zijn vriendschap, rouw en verantwoordelijkheid. Ook geloof speelt een belangrijke rol.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2012 - De twee jaar nadat, roman
  • 2021 - Precies zoals hij was, roman

Journalistieke carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Steef van Gorkum werkte als freelance-verslaggever voor verschillende media, met name in de sport- en cultuursector. Ook schreef hij over religie en identiteit voor o.a. online magazine Lazarus[4]. Tussen 2011 en 2015 was Van Gorkum werkzaam als verslaggever bij het Eurovisiesongfestival, en in die periode dagelijks te horen bij o.a. 3FM GIEL![5] en de Coen en Sander Show[6]. Sinds 2015 werkt hij als eindredacteur bij de Australische website ESCDaily.com.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]