Steenrijk straatarm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Steenrijk, Straatarm
Genre Reality
Speelduur ca 40 min
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 30 augustus 2017
Afleveringen 38 (Per 15 mei 2019)
Seizoenen 3
Zender SBS6
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Steenrijk, Straatarm is een programma van de zender SBS6, dat in 2017 startte met zijn eerste seizoen. In dit programma ruilen rijke en arme mensen van huis en leven voor één week. De rijken gaan leven in het huis van de armen en moeten zich redden met het weekbudget dat de arme familie heeft. Daarentegen mogen de armen zich voor één week rijk voelen en gaan leven zoals de rijken dat normaliter doen. Hierbij maken ze gebruik van het weekbudget dat de rijken doorgaans te besteden hebben.

De ontmoeting van de deelnemers vindt plaats ná het ruilen van de verschillende levenswijzen. Aan het einde van iedere aflevering is te zien dat de deelnemers elkaar ontmoeten. Zij bespreken dan hoe ze de week hebben doorgebracht.

Seizoenen[bewerken]

Nadat Steenrijk Straatarm in het eerste seizoen goede kijkcijfers haalde met soms bijna 1 miljoen kijkers kwam er een tweede seizoen. Die begon in april 2018. Dit seizoen scoorde minder kijkers dan het eerste seizoen maar goed genoeg voor een derde seizoen. Het derde seizoen begon in januari 2019. In augustus 2019 werd bekend dat op 10 september 2019 het vierde seizoen van start gaat.