Stefan Ackermans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stefan Ackermans
Stefan-ackermans-1339243040.jpg
Volledige naam Stefan Ackermans
Geboren 26 juni 1970
Land Vlag van België België
Jaren actief 1990 - heden
Bekend van Studio Brussel, VT4, 4FM, Nostalgie
Portaal  Portaalicoon   Media

Stefan Ackermans (Ninove, 26 juni 1970) is een Vlaamse radio- en televisiepresentator. Hij presenteerde bijna 10 jaar lang De Afrekening op Studio Brussel en is medeoprichter van 4FM en Life!tv. Hij presenteert sinds 2008 op Nostalgie.

Opleiding[bewerken]

Stefan Ackermans behaalde een licentie in de Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel in 1993.

Radio[bewerken]

Op 19-jarige leeftijd (1 april 1990) ging hij aan de slag bij Studio Brussel. Hij presenteerde er bijna 10 jaar lang De Afrekening. In de jaren 90 stond hij ook aan de wieg van Teknoville op Studio Brussel, het eerste alternatieve danceprogramma op de openbare omroep onder leiding van Rudy Victor Ackaert (Culture Club). In 1999 richtte hij samen met Wim Weetjens, Jan Caerts en Dirk Guldemont 4FM op. Een jaar later behaalden ze samen met Q-music een nationale commerciële radiolicentie. 4FM werd in 2005 verkocht aan het mediabedrijf Talpa Media van John de Mol jr.. Sinds 2008 presenteert hij op Nostalgie, waar hij nu samen met Sofie Verschueren het ochtendprogramma "De Goeie Morgen" voor zijn rekening neemt.

Televisie[bewerken]

In 1993 begon Ackermans voor televisie te werken bij de start van TV Brussel. Hij presenteerde er samen met Frithjof Struye twee jaar lang het jongerenmagazine Con Brio. In 1995 en 1996 werd hij presentator en redacteur van het jongerenmagazine Prettig Gestoord op de toenmalige BRTN TV2 (VRT). In 1996 maakte hij de overstap naar de commerciële zender VT4 (SBS). Hij werd er presentator en programmamaker van onder andere Kassa Kassa, Casino Royale, Te land, ter zee en in de lucht en De Alfabetshow. In 2005 richtte hij samen met Wim Weetjens de nationale televisiezender Life!tv op. Hij presenteert op Life!tv ook programma's, zoals Het Laatste Uur. Elke week ontvangt Ackermans een icoon van de Vlaamse culturele en politieke geschiedschrijving op de bovenverdieping van de Boerentoren in Antwerpen. Achtergrondthema is een persoonlijke retrospectieve over levenservaringen en eigen sleutelmomenten in het leven van de gast.