Stefan Struve

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Stefan Struve with a fan (5096781392) (cropped).jpg

Stefan Struve (Beverwijk, 18 februari 1988) is een Nederlands mixed martial arts-vechter.

Struve heeft een kickboksachtergrond en in 2005 debuteerde hij in professionele mixed martial arts wedstrijden. In 2008 tekende hij bij de UFC. Hij heeft als bijnaam Skyscraper. Sindsien heeft hij in de UFC 12 wedstrijden gevochten waarvan hij er 9 gewonnen heeft. Slechts één van zijn 30 professionele wedstrijden is geëindigd in een jurybeslissing.

Er was een hartprobleem geconstateerd bij Stefan Struve, waardoor de professionele carrière van deze Nederlandse MMA vechter in de UFC afgelopen leek te zijn.

Op 7 april 2014 kondigde Struve's manager Lex McMahon aan dat de dokter hem weer toestemming had gegeven om te vechten. Op 8 mei 2014 werd bekend dat Struve zijn terugkeer zou maken in UFC175, waar hij het op zou nemen tegen Matt Mitrione. Kort voor het gevecht viel Struve echter flauw in de kleedkamer en bleek hij een verhoogde hartslag te hebben. Daarop besloot de UFC om het gevecht niet door te laten gaan. Struve werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Op 13 december 2014 nam Struve het op tegen Alistair Overeem. Hij verloor via een Knockout in de 1e ronde. Op 1 augustus 2015 nam Struve het op tegen Antônio Rodrigo Nogueira tijdens UFC 190. Hij won het gevecht via een unanieme beslissing van drie juryleden.

Externe link[bewerken]