Steil achterover

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Steil achterover was een twaalfdelige Nederlandse televisieserie van de NCRV die werd uitgezonden in 1989. De afleveringen duurden 25 minuten en werden in de vooravond uitgezonden.

De serie werd geschreven door Hetty Heyting die zelf de rol speelde van de verlegen kapster Suus.

De serie speelde zich af rond een kappersgezin, Alfred en Do, die besloten hadden meer afstand van elkaar te nemen. Alfred en Do hebben 4 kinderen. Een moeilijke puberzoon Wijnand, een verwende dochter Patricia, Rolfje en de baby Puck.

Alfred nam zijn intrek in het kamertje achter de kapperszaak en Do bleef met de kinderen in hun huis achter om tot rust te komen. Alfred mocht zelfs niet mee aan tafel eten en kreeg zijn eten via een doorgeefluik op zijn kamertje.

Suus, een onhandige kapster in dienst bij Alfred, probeert met haar onzekere en simpele persoonlijkheid het kappersgezin, dat inmiddels op scheiden staat, bij elkaar te houden wat niet gemakkelijk is. Suus woont samen met haar zus Bibi, die psychologie studeert en altijd moeilijk doet, over alles. Bibi heeft een vriend Zeno waar Suus heimelijk verliefd op is maar niet voor durft uit te komen.

De zonen Wijnand en Rolfje en dochter Patrica maken het hun ouders ook niet gemakkelijk.

In de zomer van 2005 werd de serie herhaald.

Rolverdeling[bewerken]