Sterren College Haarlem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sterren College
Sterren College Haarlem.jpg
Algemeen
Locatie Haarlem
Type vmbo (TL, KB, BB en lwoo)
Denominatie openbaar
Bevoegd gezag Stichting Dunamare Onderwijsgroep
Personen
Directeur A.P. van Zon
Docenten 82
Leerlingen 650
Overig
Website http://www.sterrencollegehaarlem.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Sterren College is een vmbo-school in Haarlem .De school kent MAVO, Gemengde-, Kader-, en Basisberoepsgerichte leerwegen. Leerwegondersteuning hoort tot de mogelijkheden in alle leerwegen. Het Sterren College leidt op voor de landelijke examens in het VMBO. Sinds augustus 1999 is het onderwijs in MAVO en VBO samengevoegd tot VMBO. Het Sterren College biedt hiervan de kader- en basisberoepsgerichte leerweg, de gemengde leerweg (MAVO plus een beroepsgericht vak) en de MAVO (theoretische leerweg) aan.

Fusie[bewerken]

Sinds augustus 2006 is het Sterrencollege gefuseerd met de Lieven de Keyschool en sinds januari 2011 gevestigd in een nieuwgebouwd schoolgebouw aan het Badmintonpad 15 , 2023 BT , Haarlem.

Afdelingen[bewerken]

De school kent zes afdelingen.

  1. Horeca
  2. Handel & Administratie
  3. Groen
  4. Verzorging breed
  5. Bouwtechniek
  6. Consumptief

Begeleiding[bewerken]

De school begeleidt leerlingen zo nodig met handelingsplannen en beschikt hiervoor over zorgcoördinators. In de brugklas wordt bij de leerlingen een test afgenomen om tijdig meer informatie te verzamelen over de schoolvorderingen, negatieve faalangst, concentratieproblemen en motivatie. De school gebruikt die gegevens om de leerling te begeleiden, bijvoorbeeld door de leerlingen remediale hulp te geven of door een gericht aanbod te creëren binnen de studielessen.

De school beschikt over een team van deskundigen waarop zij een beroep doet wanneer er intensievere begeleiding nodig is. Deze deskundigen zijn een schoolarts, schoolpsycholoog, schoolmaatschappelijk werkster en een remedial teacher. Het determinatieproces wordt in het 2e leerjaar ondersteund door de decaan en door de diverse vakdocenten van de verschillende vakrichtingen.

Externe link[bewerken]