Steven Moffat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Steven Moffat

Steven Moffat, OBE (Paisley (Schotland), 18 november 1961) is sinds de late jaren tachtig schrijver van televisieprogramma's. Hij is bekend van de serie Coupling (die volgens kenners bij de betere Britse comedy van de laatste jaren gerekend mag worden) en als hoofdschrijver (2010-2017) van Doctor Who. Hij is ook een co-creator van de serie Sherlock op de BBC, samen met Mark Gatiss.

Zijn eerste werk voor de televisie was de drama-jeugdreeks Press Gang. Later gebruikte hij zijn eigen ervaringen uit het begin van zijn relatie met televisie producent Sue Vertue om de komische reeks Coupling te schrijven.hij werkt ook mij als co creator van "Dracula" dat verschenen is begin 2020.

Hij won vele prijzen, waaronder de BAFTA en Hugo Awards voor enkele afleveringen van Doctor Who. Hij verzorgde ook deels het script voor de eerste Kuifje-film voor regisseurs Steven Spielberg en Peter Jackson. Zijn bijdrage aan deze film brak hij af om de job van Russell T Davies over te nemen als hoofdschrijver van de series vijf, zes en zeven van Doctor Who.