Steven Van Herreweghe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Steven Van Herreweghe
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Steven Hugo Anny Van Herreweghe
Geboren 25 november 1977
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 1997 - heden
Beroep Televisiepresentator
Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Steven Hugo Anny Van Herreweghe (Gent, 25 november 1977) is een Vlaams acteur en tv-figuur, onder meer bekend geworden als winnaar van de vijfde reeks van het tv-programma De Slimste Mens ter Wereld en als presentator van De jaren stillekes.

Biografie[bewerken]

Van Herreweghe groeide op in Aalst. Tijdens zijn tienerjaren speelde hij vier jaar lang in toneelproducties van Paul Peyskens bij het Brusselse jeugdtheater BRONKS. Van Herreweghe begon eind jaren 90 zijn carrière als wrapper bij Ketnet. Daar maakte hij nog het programma Bloep Bloep met Frank Vander linden en Jan Van Eyken en was één van de ankers van toenmalig jeugdjournaal Studio Ket, nu Karrewiet.

Later presenteerde hij op Studio Brussel drie seizoenen het woensdagmiddag-programma Cuisine-X met muzikant Ronny Mosuse. Vaste onderdelen waren "Stal uit uw gerief en win een lief" en "Proficiat u heeft een frigo gewonnen". Later volgden Het Ministerie Van Miserie, en De Jaren Stillekens, een kroniek over 5000 jaar Studio Brussel.

Hij speelde verschillende gastrollen in Het Peulengaleis en had hij een wekelijkse rubriek in De laatste show, getiteld Inspector Gadget. Hij speelde Franky in een paar afleveringen van W817. Hij was ook te zien in Veel geluk, professor! (2001) als student Eddy Lebon. Ook maakte hij enkele reportages over de Griekse eilanden voor Vlaanderen Vakantieland.

Van Herreweghe presenteerde ook sinds 2005 de mainstage van Rock Werchter, samen met Adriaan Van den Hoof.

In het najaar van 2009 en 2010 presenteerde hij De jaren stillekes, op Eén, waarbij een gast herinneringen ophaalt aan de hand van televisiebeelden die hem zijn bijgebleven.

In het najaar van 2011 presenteerde Van Herreweghe het tiende seizoen van de quiz De Pappenheimers. In maart 2012 ontving hij een Vlaamse Televisie Ster voor Beste Presentator. In het najaar van 2012 en het voorjaar van 2013 presenteerde hij opnieuw De Pappenheimers, ditmaal niet op Eén, maar wel op VIER. Op laatstgenoemde zender presenteerde hij ook één seizoen de dagelijkse quiz Rasters. In 2014 presenteerde hij er Het beste moet nog komen. In 2016 werd hij opnieuw de presentator van De Pappenheimers.[1]

In oktober 2016 verliet hij Woestijnvis.[2] In 2017 keerde hij terug naar de VRT.[3]

Externe link[bewerken]

Voorganger:
Wouter Deprez
2005
Winnaar van de De Slimste Mens ter Wereld
Steven Van Herreweghe
2007
Opvolger:
Annelies Rutten
2007