Steven van Weyenberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Steven van Weyenberg
Steven van Weyenberg
Algemene informatie
Volledige naam Steven Peter Robert Albert van Weyenberg
Geboren Gent, 21 maart 1973
Functie Tweede Kamerlid
Sinds 20 september 2012
Partij D66
Titulatuur drs.
Politieke functies
2012–heden Lid Tweede Kamer
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Steven Peter Robert Albert van Weyenberg (Gent, 21 maart 1973) is een Nederlands politicus namens D66. Sinds 20 september 2012 is hij lid van de Tweede Kamer. Hij heeft daar de portefeuille AOW en pensioenen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, ZZP'ers, inkomensbeleid, kindregelingen, leven lang leren en belastingen.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Van Weyenberg behaalde zijn gymnasiumdiploma op de Rijksscholengemeenschap "West-Friesland" in Hoorn en studeerde daarna Algemene Economie en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Hierna werkte hij veertien jaar lang als ambtenaar bij het ministerie van Economische Zaken. Daar was hij opeenvolgens MT-lid van de directie Algemene Economische Politiek, plaatsvervangend directeur Europese integratie en Strategie en plaatsvervangend directeur Europa Mededinging en Consument. Tot oktober 2010 was Van Weyenberg Europadirecteur bij het ministerie van Economische Zaken. Daarna was hij tot september 2012 directeur Relatiebeheer, Uitvoeringsontwikkeling en Aansturing bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2012 stond hij op de achtste plaats van de kandidatenlijst en werd verkozen tot lid van de Tweede Kamer. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017 werd hij herkozen. Hij heeft daar de portefeuille AOW en pensioenen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, ZZP'ers en belastingen.

Zie de categorie Steven van Weyenberg van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.