Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) is een samenwerkingsverband van verschillende publieke en private organisaties met het doel om criminaliteit in de vervoerssector zo goed mogelijk te bestrijden. De stichting is in 1997 met haar activiteiten begonnen.

AVc richt haar aandacht op alle gekentekende voertuigen zoals auto en bromfiets, maar ook op fietsen, werkmaterieel, pleziervaartuigen, ladingdiefstallen en diefstal uit en vanaf voertuigen.

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit werkt volgens een door de deelnemende partijen vastgesteld programma. Het programmabureau van het AVc bereidt projecten en activiteiten voor en coördineert de uitvoering door medewerkers van de samenwerkende organisaties. Voorbeelden van projecten zijn: voertuigvolgsystemen, katvangers, bedrijfserkenningen, havens, fietsdiefstal, transportcriminaliteit. De activiteiten van AVc worden gefinancierd door de deelnemers.

AVc komt regelmatig in de publiciteit door het bekendmaken van voertuigdiefstalcijfers.

Deelnemers[bewerken]

De stichting is een samenwerkingsvorm van de volgende organisaties:

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Verkeer en Waterstaat) is niet als deelnemer betrokken bij AVc, maar als adviseur.

Externe links[bewerken]