Stichting Pergamijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Stichting Pepijn en Paulus)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Stichting Pergamijn is een Nederlandse zorgorganisatie gevestigd in de provincie Limburg, met enkele tientallen vestigingen in Midden- en Zuid-Limburg (gemeenten Echt, Sittard, Beek, Brunssum, Meerssen, Heerlen, Valkenburg, Beekdaelen en Maasgouw). In Echt beschikt Pergamijn over een terrein voor cliënten met een zware zorgbehoefte.[bron?] De organisatie wordt bestuurd vanuit bestuurscentrum Mercator in Sittard.

Stichting Pergamijn ontstond in 2003 uit de fusie van Stichting Pepijn uit Echt en de Paulus Stichting uit Sittard. Tot 2009 Stichting Pepijn en Paulus genoemd, veranderde de organisatie haar naam toen in Stichting Pergamijn.

De stichting ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Pergamijn biedt aan meer dan 650 cliënten een gevarieerd aanbod aan voorzieningen voor wonen, ambulante begeleiding, werken, zinvolle daginvulling en ontspanning. Dat gebeurt zoveel mogelijk op maat van de individuele cliënt, die ook zoveel als mogelijk de regie zelf in handen heeft. Daarvoor rekent de organisatie op zo'n 2000 medewerkers en meer dan 500 vrijwilligers.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]