Stopover in a Quiet Town

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Stopover in a Quiet Town
Aflevering van The Twilight Zone
Aflevering Seizoen 5
Aflevering 150
Gastrollen Barry Nelson
Nancy Malone
Denise Lynn
Karen Norris
Schrijver(s) Earl Hamner, Jr.
Regisseur Ron Winston
Productiecode 2611
Eerste uitzending 24 april 1964
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
The Jeopardy Room The Encounter
Lijst van afleveringen van The Twilight Zone
Portaal  Portaalicoon   Televisie

"Stopover in a Quiet Town" is een aflevering van de Amerikaanse televisieserie The Twilight Zone.

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Opening[bewerken]

Aanhalingsteken openen

Bob and Millie Frasier -- average young New Yorkers who had attended a party in the country last night, and on the way home, took a detour. Most of us, on waking in the morning, know exactly where we are; the rooster or the alarm clock brings us out of sleep into the familiar sights, sounds, aromas of home and the comfort of a routine day ahead. Not so with our young friends. This will be a day like none they've ever spent, and they'll spend it in the Twilight Zone.

Aanhalingsteken sluiten
Rod Serling

Verhaal[bewerken]

Bob en Millie Frazier ontwaken op een ochtend in een voor hun vreemde kamer. De avond ervoor hadden ze een feestje. Bob had te veel gedronken en lag op de terugreis zijn roes uit te slapen op de passagiersstoel, terwijl Millie, die eigenlijk ook een glaasje te veel op had, reed. Het laatste wat zij zich kan herinneren is dat er een schaduw over de auto viel. Bob concludeert dat ze waarschijnlijk tegen iemand zijn opgereden en dat ze nadien naar dit huis zijn gebracht om bij te komen.

Al snel doen de twee de ene vreemde ontdekking na de andere: al het voedsel dat ze in het huis vinden blijkt nep te zijn en ook het meubilair lijkt enkel uit decorstukken te bestaan. Op hun tweeën na is er niemand in het stadje waar ze zijn beland en het gras buiten blijkt te bestaan uit Papier-maché. Uiteindelijk komen Bob en Millie bij een station, maar de trein die daar vertrekt, arriveert na een rondje te hebben gereden weer op hetzelfde station waar hij begon.

De twee komen op brute wijze te weten wat er met hen is gebeurd wanneer er opeens een kolossale hand uit de lucht komt vallen en hen oppakt. Het blijkt dat ze zijn meegenomen door een kolossale humanoïde alien als “huisdieren” voor het speelgoeddorp van zijn dochter.

Slot[bewerken]

Aanhalingsteken openen

The moral of what you've just seen is clear: if you drink, don't drive. And if your wife has had a couple, she shouldn't drive either. You might both just wake up with a whale of a headache, in a deserted village, in the Twilight Zone.

Aanhalingsteken sluiten
Rod Serling

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]

In de kerk van het dorpje hangt een mededelingenbord met de tekst dat er een mis zal worden gehouden door dominee Kosh Gleason. Kosh Gleason was een decorontwerper die vele jaren meewerkte aan The Twilight Zone.

Externe links[bewerken]