Strung Out (band)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Strung Out

Strung Out is een punkband uit Simi Valley, Californië, Verenigde Staten opgericht in 1992.

Bandleden[bewerken]

  • Jason Cruz - Vocalen
  • Jake Kiley - Gitaar
  • Rob Ramos - Gitaar
  • Chris Aiken - Basgitaar (2000 - heden)
  • Jordan Burns - Drums

Voormalig[bewerken]

  • Jim Cherry - Basgitaar (1992 - 1999; gestorven 2002)

Geschiedenis[bewerken]

Another Day in Paradise uit 1994 was het debuutalbum van Strung Out en werd goed ontvangen.

Met het tweede album van Strung out, Suburban Teenage Wasteland Blues uit 1996, bewees Strung Out dat ze nog niet stil stonden. Het album had een donkere sfeer (titels zoals; "Somnombulance" en "Bring Out Your Dead").

In 1998 bracht Strung Out het album Twisted By Design uit. Dit album wordt gezien als de bevestiging van Stung Out tussen de grote namen zoals Bad Religion, Lagwagon en NOFX.

In 2000 kwam The Element Of Sonic Defiance uit. Dit album markeerde een drastische evolutie van Strung Out. Strung Out hield zich niet meer krampachtig vast aan de punk, maar kwam tot een meer alternatief, experimenteel geluid. Metal voerde ook meer en meer de boventoon. De teksten van Cruz waren ongekend somber en donker en de instrumentenbeheersing van de bandleden was hoorbaar verbeterd (zover dat nog kon). Onder de fans van Strung Out ontstond, dankzij dit album, onenigheid over de koers van Strung Out.

In 2002 bracht de band hun vierde album uit, An American Paradox. Dit album bracht Strung Out weer meer terug bij het originele, skate punk, geluid. Snelheid en instrumentenbeheersing stonden weer voorop.

Strung Out's laatste album werd in 2004 uitgebracht, Exile In Oblivion. De verwachtingen van de fans waren hoog gespannen. Deze verwachtingen werden gedeeltelijk waargemaakt. Mid-tempo en metal waren duidelijk herkenbaar in het album. De schreeuwende vocalen van Cruz kenmerkten ook de hardcore-invloeden voor Strung Out. Exile In Oblivion wordt door veel fans gezien als een combinatie van al het werk dat Strung Out voor 2004 voortgebracht heeft.

Discografie[bewerken]

Externe links[bewerken]