Studentenkoor Amsterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van het SKA

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een groot oratoriumkoor van 60 tot 90 (oud-)studenten uit Amsterdam. Sinds 1987 voert het SKA klassieke en moderne koorwerken uit. In sommige projecten zingt het koor a capella, anderen in samenwerking met (studenten)orkesten; het lustrumproject ter ere van het 30-jarig bestaan van het koor in 2017 werd bijvoorbeeld gevierd in samenwerking met het CREA Orkest. Onder leiding van dirigent Servaas Schreuders studeren de zangers iedere woensdag van het academisch jaar divers repertoire in. Zij geven twee- tot driemaal per jaar concerten op locaties binnen en buiten Amsterdam.

Repertoire[bewerken]

De laatste jaren zong het SKA korte werken van o.a. Johannes Brahms, Ola Gjeilo, Arvo Pärt, en Francis Poulenc, maar wijdde het zich ook aan grotere projecten, zoals de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach, de Chrysostomus-liturgie van Sergei Rachmaninov, de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini en de Mis in c klein van Wolfgang Amadeus Mozart.

Het repertoire van het koor werd tot voor kort democratisch bepaald; op "repertoire-avonden" werd er gestemd over stukken. De uiteindelijke selectie werd door de dirigent gemaakt. Sinds het seizoen 2017-2018 is er een speciale repertoire-commissie ingesteld.

Externe links[bewerken]