Studio Tram Tour: Behind the Magic

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Studio Backlot Tour / Studio Tram Tour: Behind the Magic
Catastrophe Canyon, onderdeel van de attractie
Catastrophe Canyon, onderdeel van de attractie
Algemene informatie
Locatie 1. Vlag van Verenigde Staten Disney's Hollywood Studios
2. Vlag van Frankrijk Walt Disney Studios Park
Soort attractie Rondrit
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Status 1. Afgebroken
2. Geopend
Opening 1. 1 mei 1989
2. 16 maart 2002
Sluiting 1. 27 september 2014
Eigenschappen
Baanlengte 1,5 km
Aantal voertuigen drie treinen (zes wagons per trein)
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Studio Tram Tour: Behind The Magic is een rondrit in het Walt Disney Studios Park. De attractie is geopend samen met het park op 16 maart 2002 en ligt in de Production Courtyard. Het is tevens een attractie geweest in Disney's Hollywood Studios (onder de naam Studio Backlot Tour); deze is op 27 september 2014 echter gesloten.

Beschrijving[bewerken]

Bezoekers betreden de attractie onder een façade van een namaak Hollywood Sign aan het einde van de Hollywood Boulevard. Vervolgens zal men in een van de "trams" plaatsnemen. Het eerste wat men op de tour tegenkomt zijn decorstukken uit verscheidene oorlogsfilms en een schaalmodel van de spaceshuttle uit de film Armageddon. Niet veel later komt men dan langs een set van Dinotopia waar de tram voor het eerst halt zal houden. Vervolgens zal de tram verder rijden en de catastrophe canyon binnen rijden. Hier wordt dan een scène uitgebeeld waarbij een truck vuur vat en er vervolgens een overstroming plaatsvindt. Na dit spektakel zal de tram op zijn voetstappen terugkeren. Men rijdt in de andere richting langs de ingang, waar een aantal bekende auto's uit films staan, naar de nagemaakte set van de film Reign of Fire. De tram vervolgt dan zijn weg terug naar de ingang.

Heel de rondrit wordt begeleid door een videogids weergegeven in de voertuigen van de trams zelf. Sinds 2008 passeert de Tour niet meer langs de kostuumgebouwen doordat de weg geblokkeerd is door de Toy Story Playground.