Subprefecturen van Hokkaido

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De prefectuur Hokkaido wordt onderverdeeld in 14 subprefecturen (支庁,shichō)

Geschiedenis van de shicho in Hokkaidō[bewerken | brontekst bewerken]

1897 Negentien shicho worden onder de hoede gesteld van het “Hokkaido Agentschap” (een agentschap van de nationale overheid verantwoordelijk voor het bestuur van Hokkaido): Sapporo, Hakodate, Kameda, Matsumae, Hiyama, Suttsu, Iwanai, Otaru, Sorachi, Kamikawa, Mashike, Souya, Abashiri, Muroran, Urakawa, Kushiro, Kasai, Nemuro en Shana.
1899 Sapporo-ku, Hakodate-ku, and Otaru-ku worden opgericht als gemeenten die onafhankelijk zijn van de shicho. Sapporo-shicho en Otaru-shicho bleven verder bestaan maar Hakodate-shicho verdween. De Kameda-shicho werd hernoemd tot de Hokodate-shicho.
1903 Matsumae-shicho fusioneert met de Hakodate-shicho. Shana-shicho fusioneert met de Nemuro-shicho.
1910 Suttsu-shicho, Iwanai-shicho en Otaru-shicho worden samengevoegd tot Shiribeshi-shicho.
1914 Asahikawa-ku wordt een gemeente die onafhankelijk is van de Kamikawa-shicho. Mashike-shicho werd hernoemd tot Rumoi-shicho.
1918 Muroran-ku wordt een gemeente die onafhankelijk is van de Muroran-shicho.
1920 Kushiro-ku wordt een gemeente die onafhankelijk is van de Kushiro-shicho.
1922 De zes gemeenten ku worden opgewaardeerd tot shi (steden). Sapporo-shicho wordt hernoemd tot de Ishikari-shicho. Hakodate-shicho wordt hernoemd tot de Oshima-shicho. Muroran-shicho wordt hernoemd tot de Iburi-shicho.
1932 Urakawa-shicho wordt hernoemd tot de Hidaka-shicho. Kasai-shicho wordt hernoemd tot de Tokachi-shicho.
1947 Het “Hokkaido Agentschap” wordt afgeschaft en de prefectuur Hokkaidō wordt opgericht. De prefectuur Hokkaidō wordt verantwoordelijk voor de shicho.

Momenteel zijn er 14 shicho in Hokkaidō. Hoewel zij enkel verantwoordelijk zijn voor gemeenten en dorpen nemen zij toch soms zaken waar voor de steden.

Lijst van subprefecturen[bewerken | brontekst bewerken]

Situering van de subprefecturen in Hokkaido

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]