SugarCRM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
11-04-2018
Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden. Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

SugarCRM
SugarCRM Logo.png
Oprichting 2004
Oprichter(s) Clint Oram
John Roberts
Jacob Taylor
Hoofdkantoor Vlag van Verenigde Staten Cupertino, Californië
Producten CRM software
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

SugarCRM is een wereldwijde leverancier van customer relationship management (CRM) software. Het hoofdkantoor bevindt zich in Cupertino, Californië (VS). Het bedrijf is bekend van Sugar, een van oorsprong open source CRM-platform. [1]

Naast het hoofdkantoor in Cupertino heeft SugarCRM kantoren in New York, Raleigh, Londen, München, Minsk, Mexico-Stad, São Paulo en Sydney.

Oprichting[bewerken]

In de lente van 2004 startten Clint Oram, John Roberts en Jacob Taylor gezamenlijk een project onder de naam Sugar Open Source. Het project werd gehost op SourceForge, een ontwikkelingsrepository voor gratis, open-source software.

Tegen juni 2004 konden ze dankzij het succes van het project SugarCRM oprichten. Een maand later, op 3 juli 2004, werd Sugar Open Source versie 1.0 uitgebracht.[2]

Sugar[bewerken]

Sugar, de CRM-software van SugarCRM, is naast de gratis Community Edition (CE) beschikbaar in drie verschillende commerciële edities: Professional, Enterprise en Ultimate.

De software is hybride, wat betekent dat het zowel On-premise als On-demand gehost worden. On-premise houdt in dat de software lokaal geïnstalleerd en gedraaid wordt op de servers van de organisatie die de software gebruikt. Bij On-Demand betaalt de organisatie per gebruiker per periode om van de software gebruik te kunnen maken. De leverancier zorgt hierbij voor installatie, onderhoud en beheer van de software.[3]

Partners[bewerken]

SugarCRM wereldwijd met officiële partners die de software implementeren en hosten. Deze partners worden onderverdeeld in verschillende niveaus (Elite Partners, Advanced Partners en Partners) op basis van kennis en verkoopprestaties.

Onderscheidingen[bewerken]

  • PCMag Business Choice Awards: 2015, 2017
  • CRM Ones to Watch – Sales Force Automation: 2015
  • Network Computing CRM Product of the Year: 2015, 2016
  • TMC CRM Excellence Award​: 2015
  • Forbes Cloud TOP 100: 2016

Events[bewerken]

In 2006 lanceerde SugarCRM SugarCon, een conferentie voor klanten, gebruikers en ontwikkelaars van Sugar, die sindsdien elk jaar plaatsvindt in de Verenigde Staten.

Dit jaar zal SugarCon plaatsvinden op woensdag 10 en donderdag 11 oktober 2018 in Las Vegas, Nevada.[4]

Trivia[bewerken]

  • John Roberts kwam op het idee en bedacht de naam van SugarCRM tijdens het rijden op zijn mountainbike genaamd Sugar in het Santa Cruz-gebergte.

Externe link[bewerken]


  1. (en) ​About SugarCRM​: Industry Leading CRM Solution | SugarCRM. www.sugarcrm.com. Geraadpleegd op 2018-04-11
  2. A Brief History Of SugarCRM. CRM Switch (2014-01-21). Geraadpleegd op 2018-04-11
  3. (nl) Hosting opties | BrixCRM. www.brixcrm.nl. Geraadpleegd op 2018-04-11
  4. Home |. SugarCon 2018. Geraadpleegd op 2018-04-11