Sugar and Spice (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sugar and Spice
Genre Sitcom
Bedenker Katherine Green
Irma Kalish
Stephen Neigher
Gina Wendkos
Hoofdrollen Vickilyn Reynolds
Loretta Devine
Regie Jack Shea
Howard Storm
Muziek Jonathan Wolff
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 30 maart 1990
Einde 25 mei 1990
Afleveringen 7
Seizoenen 1
Netwerk of omroep CBS
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Sugar and Spice is de titel van een kortlopende sitcom van CBS uit de Verenigde Staten. De serie ging van start op 30 maart 1990 en duurde één seizoen van zeven afleveringen.

Setting[bewerken | brontekst bewerken]

Het kleine dorp Ponca City, Oklahoma, is het toneel van deze serie over de twee Afro-Amerikaanse zussen Loretta en Vickilyn (Loretta Devine en Vickilyn Reynolds). Loretta en Vickilyn zijn beiden van middelbare leeftijd maar hebben verschillende karakters. Vickilyn is conservatief en stil. Ze is gescheiden en verdient haar brood met het postorderbedrijfje "Small World Miniatures", dat ze vanuit haar omgebouwde garage leidt. Haar gezellige zus Loretta is een actrice op zoek naar werk die altijd op de loer is naar aantrekkelijk uitziende mannen. Loretta werkt als hostess voor Jacques (Leslie Jordan) in zijn "Café Jacques".

Bij de zussen woont ook hun tienernichtje Toby (LaVerne Anderson), het enige kind van hun overleden zus. Haar goede bedoelingen ten spijt ontspoort ze weleens als ze het slechte advies opvolgt van haar beste vriendin Ginger (Dana Hill).

Bonnie (Stephanie Hodge), die een stormachtige relatie heeft met haar man, vrachtwagenchauffeur Cliff (Gerrit Graham), is de assistente van Vickilyn in haar postorderbedrijfje. Ralph en Brian (Troy Searcy en Bumper Robinson) zijn klasgenoten van Toby.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Vickilyn Reynolds Vickilyn Fontaine-Clayton
Loretta Devine Loretta Fontaine
LaVerne Anderson Toby Reed
Dana Hill Ginger
Stephanie Hodge Bonnie Buttram

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Sugar and Spice (U.S. TV series) op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.