Sukiyaki Western Django

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sukiyaki Western Django
Tagline An epic tale of blood, lust and greed
Regie Takashi Miike
Producent Masato Ôsaki & Nobuyuki Tohya
Scenario Takashi Miike & Masa Nakamura
Hoofdrollen Hideaki Ito
Koichi Sato
Yusuke Iseya
Kaori Momoi
Muziek Kôji Endô
Montage Yasushi Shimamura
Cinematografie Toyomichi Kurita
Distributie Sony Pictures
Première 2007
Genre Actie-western
Speelduur 121 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Japan Japan
Budget $3.800.000,-
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Sukiyaki Western Django is een Japanse, Engels gesproken Oosterse actie-western uit 2007. Regisseur Takashi Miike werd hiervoor genomineerd voor de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië. Regisseur Quentin Tarantino speelt in Sukiyaki Western Django een bijrol in een verder bijna volledig Japanse filmploeg.

Video Film Express bracht de film in 2008 in Nederland uit op direct-naar-dvd basis.

De stijl van Sukiyaki Western Django bevat elementen geleend uit de overdadige stijl van Hongkong-films. Dit uit zich in de gevechten, de weergave van de verwondingen en het vertoon van extreme vaardigheden. De structuur van de verhaallijn is geleend uit de Italiaanse western Django uit 1966, waarnaar de film in de epiloog ook verwijst.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Enkele honderden jaren na de Genpei-oorlog komen de zwaarbewapende bendes van de Genji ('de witten') en de Heiki ('de roden') lijnrecht tegenover elkaar te staan in een stadje genaamd Yuta. De reden is dat er in een buurstad een grote goudader is gevonden. Beide bendes willen daarom Yuta als eigendom claimen omdat ze verwachten ook hier grote rijkdommen te kunnen vinden.

In hun kielzog komt er een mysterieuze naamloze scherpschutter (Hideaki Ito) naar het stadje die zijn diensten aanbiedt aan de hoogste bieder. Hij wordt gezien als de op één na beruchtste pistoolkunstenaar in leven, na de legendarische Bloody Goddess. Zij zou zijn opgeleid door de mythische schutter Ringo (Quentin Tarantino), maar of zij echt bestaat, weet niemand.

De strijd tussen de Genji en Heiki heeft jaren stilgelegen, maar is weer opgelaaid door het bestaan van het kind Heihachi, een zoontje ontstaan uit de romance tussen Heiki-vader Akira (Shun Oguri) en een Genji-vrouw. Toen Heiki-leider Taira no Kiyomori (Koichi Sato) hier lucht van kreeg, doorzeefde hij de vader met kogels, waarop de moeder zich bij Genji-leider Minamoto no Yoshitsune (Yusuke Iseya) en zijn troepen voegde.

Rolverdeling[bewerken]

Externe links[bewerken]