Sunset Boulevard (musical)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sunset Boulevard is een musical van Andrew Lloyd Webber gebaseerd op de gelijknamige film van Billy Wilder uit 1950. Deze film werd 13 keer genomineerd voor de Oscars en won er drie (Beste Muziek, Beste Art Direction en Beste Script).

Verhaal[bewerken]

Het verhaal speelt zich af in Hollywood, de jaren 50, waarin Norma Desmond, ooit een van Hollywoods grootste sterren in de 'stomme film', werkt aan haar comeback. Sinds er films met geluid worden gemaakt krijgt ze geen rollen meer. De jonge scriptschrijver Joe Gillis moet haar hierbij helpen, alleen wordt Norma verliefd op hem.

Buitenlandse producties en prijzen[bewerken]

De musical Sunset Boulevard is sinds de première in 1993 in Londen ook opgevoerd in Los Angeles, en bekroond met negen Drama League Awards. Hij stond bijna drie jaar Broadway en werd daar bekroond met zeven Tony Awards en twee Outer Critics Circle Awards.

Nederlandse productie[bewerken]

De musical was vanaf september 2008 als reizende productie van Joop van den Ende Theaterproducties te zien. De première vond plaats op 10 oktober 2008 in Carré in bijzijn van Mr. Pieter van Vollenhoven.

Rolverdeling[bewerken]

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Sunset Boulevard - Het Nederlandse Cast Album 2009 14-02-2009 18 4