Naar inhoud springen

Super Mario 64 DS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Super Mario 64 DS
Ontwikkelaar Nintendo EAD
Uitgever Nintendo
Uitgebracht Verenigde Staten 21 november 2004
Japan 2 december 2004
Europa 11 maart 2005
Genre Platform
Spelmodus Singleplayer
Multiplayer
Leeftijdsklasse CERO: A
ESRB: E
OFLC: G8+
PEGI: 3+ (DS), 12+ (Wii U)
Platform Nintendo DS
Media 1 spelcartridge
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Super Mario 64 DS is een remake van het Nintendo 64-videospel Super Mario 64, ontwikkeld door Nintendo EAD en uitgegeven door het Japanse bedrijf Nintendo voor de Nintendo DS. Het spel werd tegelijkertijd met het Nintendo DS-systeem uitgebracht. De remake bevat een aantal nieuwe speelbare personages, levels, spelmodi en minigames. Ook de graphics werden flink opgepoetst om de mogelijkheden van de Nintendo DS optimaal te benutten.

In Super Mario 64 DS heeft de speler de controle over Mario, Luigi, Yoshi én Wario. Het komt erop neer dat alle spelfiguren samenwerken om de 150 verborgen sterren te verzamelen en Princess Peach uit de klauwen van antagonist Bowser te bevrijden. Elk personage heeft zijn eigen vaardigheden.

Super Mario 64 DS telt 15 werelden met telkens 8 sterren per wereld, 120 in totaal.

Naast het hoofdavontuur bestaat er echter nog een speciale Rec Room waarin de speler verscheidene minigames kan spelen. Enkele minigames moeten echter eerst worden vrijgespeeld door in het hoofdavontuur konijnen te vangen. Elk konijn geeft één sleutel die overeenkomt met één minigame. In New Super Mario Bros. zijn sommige minigames opnieuw te spelen in een aangepaste versie.

Veranderingen[bewerken | brontekst bewerken]

Het originele spel van de Nintendo 64 Super Mario 64, telde 120 in plaats van 150 sterren, er zijn namelijk in plaats van 7 sterren per level, 8 sterren per level. Plus nog eens 15 extra secret stars. Daarnaast zijn er nu ook minigames, kleine spelletjes die los staan van het gewone spel en is er een multiplayer-optie. Tevens zijn de personages Yoshi, Wario en Luigi aan het spel toegevoegd. Deze zijn samen met Mario allemaal speelbaar. Ook is daardoor de verhaallijn een beetje aangepast, hoewel Mario vrij snel te bespelen is.

Multiplayer[bewerken | brontekst bewerken]

Het is in de multiplayer-mode mogelijk om met zijn vieren op slechts een gamecard te spelen. Alle spelers beginnen in de multiplayer-optie als Yoshi en kunnen veranderen in Mario, Wario of Luigi door middel van het oppakken van petjes. Om de wedstrijd te winnen moet men zo veel mogelijk sterren te pakken zien te krijgen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]