Superstition Mountains

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Flat Iron top

De Superstition Mountains vormen een bergketen in de Amerikaanse staat Arizona ten oosten van de hoofdstad Phoenix. De belangrijkste berg is de Superstition Mountain. Een bekend punt ten oosten daarvan is de Weaver's Needle, die vaak beklommen wordt.

Legendes[bewerken]

Lost Dutchman's Gold Mine

De legende over de goudmijn betreft de beroemdste 'vermiste' mijn uit de Amerikaanse geschiedenis. Waarschijnlijk ligt hij in de Superstition Mountains. De Duitser Jacon Waltz zou hem in de 19de eeuw hebben ontdekt. De Dutchman overleed in 1891 en tot op de huidige dag zoeken goudzoekers vergeefs naar zijn mijn.

Apaches

De Apache-indianen geloven dat er in de Superstition Mountains een gat is dat naar de onderwereld leidt.

Museum[bewerken]

In het museum zijn vondsten die er op wijzen dat hier reeds 9000 jaar geleden mensen woonden. Later kwamen de Salado-, de Hohokam-volken, die in de Sonorawoestijn woonden, en de Apaches, en nog later de Spaanse en Mexicaanse goudzoekers. Toen boeren naar Arizona trokken, bouwde het Amerikaanse leger forten om de orde te handhaven.

Golfclub[bewerken]

Jack Nicklaus heeft in Gold Canyon twee golfbanen ontworpen voor de Superstition Mountain Golf & Country Club, de Prospector Course en de Lost Gold Course, beide met 18 holes. Hier worden de LPGA Safeway International, The Countrywide Tradition, en de Senior Slam gespeeld.