Naar inhoud springen

Suriname Herald

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Suriname Herald
Type Nieuwswebsite
Taal Nederlands
Eigenaar Time Media N.V.
Opgericht 12 december 2012
Status Actief
Locatie Paramaribo
Link Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

Suriname Herald is een Surinaamse nieuwswebsite. Naast het eigen nieuws, columns en redactionele artikelen, publiceert de nieuwssite ook buitenlands nieuws.

Suriname Herald ging op 12 december 2012 om 00.00 uur online.[archief 1] Politicoloog Chander Mahabir is de oprichter van het mediabedrijf Time Media N.V., dat de eigenaar en uitgever is van Suriname Herald.

Joyce Abdoellakhan was de eerste hoofdredacteur van Suriname Herald. Ze vervulde deze functie van 12 december 2012 tot 1 augustus 2014.

Op 27 januari 2020 trad Vishmohanie Thomas aan als waarnemend hoofdredacteur. Ze volgde Claudia Tanoeleksono op die sinds 1 september 2016 hoofdredacteur was. Op 30 juni 2020 is Thomas benoemd tot hoofdredacteur van Suriname Herald.

Redactionele inhoud

[bewerken | brontekst bewerken]

Suriname Herald richt zich op een breed publiek. De nieuwssite focust veel op politiek nieuws in Suriname, maar heeft geen politieke kleur of politieke affiniteit met enige politieke partij. Suriname Herald staat bekend om haar kritische houding tegenover het politieke establishment.

Suriname Herald was de eerste Surinaamse nieuwssite die op 18 juli 2014 een responsive mobiele site lanceerde. Op 18 oktober 2016 was Suriname Herald de eerste Surinaamse nieuwssite die een mobiele app voor Android-gebruikers beschikbaar stelde in Google Play. Voor iOS-gebruikers werd de app bij de viering van het 5-jarig bestaan van Suriname Herald op 12 december 2017, in de App Store beschikbaar gesteld.[1]

DDoS-aanvallen

[bewerken | brontekst bewerken]

In maart 2022 had Suriname Herald te maken met zware DDoS-aanvallen. Hiermee was de eerste cyberaanval op een in Suriname gevestigde nieuwssite een feit. Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), de inlichtingendienst van de Surinaamse president, nam de DDoS-aanvallen op Suriname Herald zeer serieus en zei in een verklaring dat Suriname de status yellow heeft als het gaat om de cybercriminaliteit in de wereld. De nieuwssite was langer dan een week uit de lucht als gevolg van de vele DDoS-aanvallen. Intern onderzoek wees uit dat de aanvallen vanuit honderdduizenden buitenlandse, maar ook Surinaamse IP-adressen kwamen.[2][3][4]

Hoofdredacteuren

[bewerken | brontekst bewerken]