Susan Radder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Susan Radder
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 20 maart 1999
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2005 - heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Film
Televisie

Susan Radder (Amsterdam, 20 maart 1999) is een Nederlandse actrice, reeds vanaf 2005 actief als jeugdactrice. In haar jeugdjaren speelde ze al meerdere hoofdrollen in langspeelfilms, televisiefilms en televisieseries.

In Quiz van Dick Maas uit 2012 was ze te zien als Monica, de dochter van quizmaster Leo Vandermolen. Datzelfde jaar had ze ook een hoofdrol als Yenthe, het nieuwe buurmeisje van Jojo, in de jeugdfilm Kauwboy van Boudewijn Koole. In 2014 was ze Anouk, de goede vriendin van Casper in de film Pijnstillers van Tessa Schram. Als Janneke was ze in 2015 te zien in Jack bestelt een broertje van Anne de Clercq en de televisieserie Tessa als Andrea. In 2016 vertolkte ze de rol van Patty in het derde seizoen van A'dam - E.V.A.. In 2017 was ze Sterre de Keyzer in de televisieserie Vechtershart en vertolkte ze een rol als Sanne Stokman in een over de laatste drie episodes lopende verhaallijn in het zesde seizoen van Moordvrouw. In het najaar van 2018 vertolkte ze de rol van Lily in de film All You Need Is Love.

Erkenning[bewerken]

In maart 2017 was ze de laureaat van de De tv-beelden-televisieprijs voor Beste Hoofdrol voor haar rol als Lieke, een tiener met woedeaanvallen, in Horizon van Giancarlo Sánchez, een televisiefilm gemaakt in de reeks One Night Stand.[1][2] De film was tevens laureaat voor het Gouden Kalf Beste televisiedrama 2016. Radder was dat jaar genomineerd voor het Gouden Kalf Beste actrice in televisiedrama maar kon de nominatie niet verzilveren, die ging uiteindelijk naar Nazmiye Oral voor haar rol in In vrijheid.

Filmografie[bewerken]

Televisie[bewerken]

*Exclusief eenmalige optredens