Susanne Georgi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Susanne Jonah-Lynn Georgi (27 juli 1976) is een Deense zangeres. Internationaal werd ze bekend vanwege haar deelname aan het Eurovisiesongfestival 2009 te Moskou.

Me & My[bewerken]

Georgi begon haar zangercarrière tezamen met haar jongere zusje in het duo Me & My. Dit duo had diverse hits in Europa, met name in Scandinavië.

De voorliefde voor het Eurovisiesongfestival had het duo al voordat Georgi zou deelnemen aan het festival. In de voorselectie voor het nationale Deense Songfestival in 2007 nam het duo al deel. Ze kwamen daar tot de zesde plaats in de finale.

Solocarrière[bewerken]

Na het duo "Me & My" besloot Georgialleen verder gaan, zonder haar zus. In een tamelijk korte tijd lanceerde zij drie soloalbums: Sweet, Susanne en Tum Dek Dak.

Eurovisiesongfestival 2009[bewerken]

Voor het Eurovisiesongfestival 2009 zou Georgi niet namens Denemarken deelnemen in Moskou, maar voor Andorra.

Georgi trad op met liedje "La teva decisió", wat "Get a life" betekent. Haar populariteit bij het grote publiek was bij de finale van het nationaal songfestival in Andorra duidelijk merkbaar, ze kreeg 47% van de jurystemmen en 66% van de publieksstemmen (middels televoting). Het liedje is geschreven door Rune Braager, Marcus Winther-John, Lene Dissing, Susanne Georgi en Pernille Georgi. Uiteindelijk wist ze op 12 mei niet door te dringen tot de finale. Het was de laatste keer dat Andorra deelnam aan het songfestival; in 2010 trok het zich terug vanwege financiële problemen en verklaarde dat ze voorlopig niet mee zouden doen aan het songfestival.[1]

Muziekstijl[bewerken]

Georgi speelt met diverse muziekstijlen door elkaar. Arabisch, latin en R&M voornamelijk.

Trivia[bewerken]

  • Op het Eurovisiesongfestival 2007 gaf Georgi de Deense punten door.

Zie ook[bewerken]

  1. Andorra to stay in EBU, no Eurovision return planned