Sven de Wijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sven de Wijn
Sven de Wijn
Sven de Wijn
Algemene informatie
Geboren 13 augustus 1985
Geboorteplaats Naarden
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Sven de Wijn (Naarden, 13 augustus 1985) is een Nederlands acteur.

De Wijn studeerde aanvankelijk communicatiewetenschap in Rotterdam en acteerde en regisseerde in zijn studententijd bij zijn studentenvereniging.

Hij werd na een auditie aangenomen voor de rol van Jeroen Cornelissen in de jeugdserie Het Huis Anubis, uitgezonden door Nickelodeon. De Wijn speelde mee in de serie van 2006 tot en met 2009. Ook was hij te zien in de gelijknamige theatershows Anubis en de Graal van de Eeuwige Vriendschap en Anubis en de Legende van het Spooktheater. Verder speelde hij mee in de eerste speelfilm Anubis en het pad der 7 zonden en in de derde speelfilm Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna!.

Nadien speelde hij nog een bijrol als het personage Bassie in de speelfilm Sterke verhalen in 2010, een bijrol in de korte film Broken Promise in 2011 en twee edelfiguratiegastrollen als klant in 2011 en verpleger in 2012 in Goede tijden, slechte tijden (GTST). Ook werkte hij een tijd als opnameleider bij die televisieserie, die wordt uitgezonden door RTL 4. Hij was hierbij te zien in de zesde aflevering van seizoen 2 van Ushi & The Family als opnameleider bij GTST. In 2013 was De Wijn te zien in twee afleveringen van Caps Club, namelijk De Bug en De Schoppenheer. Ook zong hij met vrienden in een cabaretgroepje, Tram 21.

In 2014 maakte De Wijn zijn comeback als acteur in de tv-serie/film Het kasteel van Sinterklaas & de bonte wensballon. Hierin vertolkt hij de rol van Kasteelpiet.

Vanaf januari 2015 stond De Wijn in de musical Soldaat van Oranje, waar hij van het ensemble deel uitmaakte en understudy voor de rollen Fred van Houten en Anton Roover was.

Op 6 januari 2018 was hij te zien in de throwback aflevering van Het Huis Anubis. Daarnaast was hij te zien in de serie Moordvrouw en CMC (centraal medisch centrum).

In het 7e seizoen van moordvrouw is Sven te zien als Henry

In de serie Nachtwacht is hij te zien als het wezen met de naam 'Metentis.'

Externe link[bewerken]