Sybrand Niessen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sybrand Niessen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Sybrand Niessen
Geboren 26 juli 1961
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1998 - heden
Bekend van Groeten van MAX
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Sybrand Niessen (Utrecht, 26 juli 1961) is een Nederlandse presentator.

Loopbaan[bewerken]

Niessen begon zijn loopbaan aan het begin van de jaren 90 bij de KRO. Voor deze omroep presenteerde hij de programma's Backstage, Lieverdjes, Waku Waku en de Aso Show. Ook was hij drie seizoenen te zien in het jeugdprogramma ZigZag, waarin twee teams uit groep acht met elkaar strijden door opdrachten uit te voeren. Hij presenteerde dit programma tussen 1998 en 2000.

In 2000 maakte Niessen de overstap naar RTL 4, waar hij begon als gastheer in het ochtendprogramma Koffietijd. Daarna presenteerde hij het programma De woonbrigade, en tot 2008 samen met Froukje de Both het woonprogramma TV Makelaar. Voorheen deed hij dit met Sylvana Simons en Marilou le Grand. Ook presenteerde hij het programma Food & Fit. Sinds juni 2008 presenteert hij elke zomer het programma Groeten van MAX (sinds 2019 MAX vakantieman) bij Omroep MAX. Ook presenteert hij sinds 15 september 2008 vijf keer in de week het programma Tijd voor MAX samen met Martine van Os.

Een ander programma dat Niessen bij MAX presenteert is Droomhuis Gezocht. Daarin helpt hij mensen met hun zoektocht naar een ideale woning in het buitenland dat past bij het beschikbare budget.