Sylvia Broeckaert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Sylvia Broeckaert (Brugge, 16 juni 1962) is een Belgische programmamaakster en presentatrice bij VRT/ Klara.

Na het behalen van een licentie in de musicologie (R.U.G. 1985), studeerde ze ook zang aan het Conservatorium van Brussel en Gent en aan de Scola Cantorum Basiliensis (René Jacobs).

Ze was enkele jaren actief als zangeres in de oude muziekwereld (Pandora, Collegium Vocale Gent).

Vanaf 1992 begon zij als muzieksamenstelster te werken bij Radio 3, vanaf 1997 is zij er voltijds presentator-muzieksamensteller en maakte de overgang mee van Radio 3 naar Klara.

Momenteel maakt en presenteert zij het vocale programma Fidelio op zondagmiddag en Klara Live Opera op zaterdagavond. Ze recenseert operapremières voor Klara en is auteur van het boek Iedereen Opera (Borgerhoff&Lamberigts), verschenen in 2018 en van de roman Ammiraglio, uit het dagboek van een minnares (Uitgeverij Vrijdag), verschenen in 2021.

Naast haar radio-opdracht verzorgt Sylvia vaak concertpresentaties (in het Nederlands, Frans, Engels en Italiaans) voor diverse instanties zoals het Davidsfonds, de Fortisbank, Europalia, L’Oréal-Unesco, Koning Boudewijn Stichting, Provinciebestuur A’pen en Westvlaanderen, de stichting Beautifulabc

Studies[bewerken | brontekst bewerken]

Programma's[bewerken | brontekst bewerken]

  • Fidelio
  • Klara Live (opera)