T'Pol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
T'Pol
Personage uit Star Trek: Enterprise
Soort Vulcan
Geslacht Vrouwelijk
Organisatie Vulcan High Command, Starfleet
Rang Ondercommandant, commandant
Acteur Jolene Blalock

T'Pol is een fictief Vulcanpersonage uit de sciencefictionserie Star Trek: Enterprise. Jolene Blalock is de actrice die T'Pol speelt.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

In 2151 gaat het eerste sterrenschip van de mensen met warp 5 de ruimte in. De naam van dit schip is Enterprise NX-01. Omdat de Vulcans toezicht willen houden, wordt T'Pol door Ambassadeur Soval voor deze missie aangewezen.

Aan het begin van de missie van Enterprise NX-01 trekt ze iedere beslissing die kapitein Jonathan Archer maakt in twijfel. Als ze de leiding over het schip krijgt omdat kapitein Archer gewond is geraakt, denkt iedereen dan ook dat ze het schip terug laat keren naar de Aarde. Dit doet ze echter niet uit respect voor hem.

Later kiest ze bewust voor een functie op de Enterprise NX-01 als wetenschapsofficier, hoewel de Vulcans haar met een betere baan proberen te verleiden. Ook eerder heeft ze al voor Enterprise gekozen. Haar huwelijk dat al sinds haar jeugd was geregeld heeft ze afgeketst. Haar definitieve besluit neemt ze als de Aarde wordt aangevallen door de Xindi. Enterprise NX-01 wordt aangewezen om op een missie gaan om definitieve vernietiging van de aarde te voorkomen. Ambassadeur Soval is tegen deze missie en beveelt T'Pol om niet mee te gaan. T'Pol neemt echter ontslag om toch te kunnen dienen op de Enterprise.

De verhouding tussen T'Pol en de bemanning is in het begin erg stroef. Maar geleidelijk aan leert ze beter met mensen om te gaan en bouwt ze zelfs vriendschappen op. Tussen haar en kapitein Jonathan Archer, maar ook tussen haar en Trip. Ook sluit ze vriendschap met de Denobulaan Dr. Phlox.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]