TF-1 (Spanje)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TF-1
TF-1
Land Spanje
Regio Canarische Eilanden
Provincie Santa Cruz de Tenerife
Lengte 103 km
Lijst van Spaanse autosnelwegen
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Spanje
Traject
Begin Santa Cruz de Tenerife TF-5
Einde Santiago del Teide TF-82 TF-375

Autopista TF-1 is een Spaanse autosnelweg. De weg verbindt het zuiden van het eiland met de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, via de oostkust van het Canarische eiland Tenerife, en wordt vandaar ook wel de Autopista del Sur de Tenerife genoemd. De weg begint bij Santa Cruz de Tenerife waar hij zich bijvoegt aan de TF-5 en iets eerder aan de TF-4. Hij eindigt bij Santiago del Teide waar de weg overgaat op 2 tweebaanswegen: de TF-82 richting El Tanque en de TF-375 richting Boca Tauce[1].

Sinds 2015 is het nieuwe deel, van Adeje naar Santiago del Teide, open.

Met een huidige lengte van 103 km loopt de weg door 13 van de 31 gemeenten van het eiland (nl. Santa Cruz de Tenerife, Santa Maria del Mar, El Rosario, Candelaria, Arafo, Fasnia, Güímar, Arico, San Miguel de Abona, Arona, Adeje, Guía de Isora en Santiago del Teide) en is het de grootste snelweg van de Canarische Eilanden. De eerste 87 km lopen over een snelweg en de laatste 16 km (na Tijoco Bajo) over een driebaansautoweg (2 naar Santiago del Teide en 1 naar Guía de Isora) met een stuk vierbaansautoweg in het traject van de Túnel El Bicho.

Afritten[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is een lijst met alle afritten van de TF-1. Let wel: De afritten kregen hun nummer op basis van hun plek (aantal km weg vanaf het begin van de snelweg) en niet op basis van hun volgorde. De nummers zijn dus niet opeenvolgend.

Hier gaat de snelweg over in een driebaansweg. De afritten zijn hier niet meer genummerd.

Belangrijkste plaatsen langs de weg[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]