TFSI

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
15-09-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

TFSI staat voor Turbo Fuel Stratified Injection is een motortechniek van Audi, Opel, volkswagen en Skoda en is de turbo-variant van de Fuel Stratified Injection en wordt toegepast bij benzine-motoren.

Voordelen[bewerken]

De voordelen van een TFSI motortechniek is dat je meer vermogen en koppel hebt door de turbo, terwijl je voor de diesel de TDI hebt.

Nadelen[bewerken]

De aflevering Radar heeft ontdekt dat de auto 's met een TFSI techniek meer olie gebruiken en minder benzine waardoor 2 cilinders niet meeklonken en olie gebruik van olie is slecht voor de benzine motor en gaat roet produceren.

Automodellen met TFSI[bewerken]

Audi
Opel

onbekend

Volkswagen
Skoda

onbekend