THEhotel at Mandalay Bay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
THEhotel at Mandalay Bay
Het logo van THEhotel
Het logo van THEhotel
Locatie 3950 S Las Vegas Blvd.
Las Vegas (Nevada), Verenigde Staten
Eigenaar MGM Resorts International
Openingsdatum 17 december 2003
Thema Zuidoost-Azië
Renovaties 2004, 2013
Vorige naam Mandalay Bay
Hotel
Verdiepingen 41
Aantal kamers 1.117
Parkeergelegenheid Ja
Faciliteiten
Restaurants MiX
Zwembad Mandalay Bay Beach
Officiële website

THEhotel at Mandalay Bay (voorheen Mandalay Bay, ook wel: THEhotel) is een hotel aan de Strip in Las Vegas in de Verenigde Staten. Het hotel wordt beheerd door MGM Resorts International en bestaat uit 1.117 kamers.

Alle kamers in THEhotel zijn van origine suites, echter zijn er wel speciale verdiepingen met penthouses. Ook heeft het hotel een presidentiële suite. De kamers variëren van 70 m² tot 420 m². In tegenstelling tot de meeste hotels aan de Strip heeft THEhotel geen casino op de begane grond. Wel is het hotel de thuisbasis voor een restaurant van Alain Ducasse, genaamd MiX.

Geschiedenis[bewerken]

Het hotelgebouw met aan de rechterkant een stuk van het Mandalay Bay.

THEhotel opende zijn deuren op 17 december 2003 onder de naam Mandalay Bay. Al in 2004 werd besloten het hotel te verbouwen en een andere naam te geven. Na de verbouwing werd het hotel THEhotel at Mandalay Bay genoemd. Het bleef wel al die tijd een onderdeel van het Mandalay Bay hotel dat zich op dezelfde locatie bevindt als THEhotel.

In 2012 werd bekendgemaakt dat de naam van het hotel in 2013 zal veranderen naar Delano Las Vegas. Tezamen met deze naamsverandering ondergaat het hotel een renovatie. Dit alles zal in samenwerking met Morgans Hotel Group gaan gebeuren.[1]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. "THEhotel to be rebranded as Delano Las Vegas", Las Vegas Review Journal - Geraadpleegd op 4 september 2012