TNA Knockout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Knockout is een term die gebruikt wordt voor vrouwelijke werkgevers die actief zijn in de Total Nonstop Action Wrestling (TNA). De term wordt verwezen naar worstelaarsters, backstage interviewers, managers en valets. Ze zijn analoog met de Divas van de rivaal World Wrestling Entertainment.

Geschiedenis[bewerken]

De term Knockouts is relatief nieuw en werd niet gebruikt wanneer Total Nonstop Action Wrestling debuteerde in 2002. De naam kwam van een uitgebrachte DVD in 2006 door het bedrijf: The Ladies of TNA Wrestling Vol.1. De vrouwelijke performers waren een deel van TNA sinds de eerste nationale show en werden gekenmerkt door worstelaarsters Alexis Laree, Elektra, Erin Bray, Francine, Miss Joni, Sasha, Shannon, Taylor Vaughn en Teresa Tyler, backstage interviewer Goldy Locks en valets Aleesha en Fluff Dupp. Bobcat debuteerde als een valet pas tijdens de wedstrijd dat werd opgenomen tijdens de eerste pay-per-view (PPV), maar werd pas uitgezonden in de tweede PPV.

Miss TNA (2002)[bewerken]

De eerste "Miss TNA" werd georganiseerd in een "Lingerie Battle Royal" waarbij de winnares gekroond wordt tot de eerste 'Miss TNA'. De opnames gebeurde tijdens de eerste NWA:TNA wekelijkse PPV op 19 juni en dat werd uitgezonden tijdens de tweede PPV op 26 juni 2002. Taylor Vaughn won de eerste 'Miss TNA' wedstrijd en werd gekroond. Ze verdedigde haar titel tegen Francine en met succes. Paar weken later verloor Vaughn de wedstrijd en haar kroon van een mannelijke karakter Bruce. Ondanks dat hij mannelijk is, Bruce claimde de "Miss TNA" kroon omdat hij gay was. Bruce hield de kroon voor drie maanden en tijdens zijn als Miss TNA werd hij voortduren aangevallen door vrouwelijke worstelaars, fans en Jorge Estrada. Estrada en Bruce hadden een een-op-eenmatch georganiseerd. Als Estrada van Bruce won, wordt Priscilla bekroond als de nieuwe Miss TNA. Ondanks dat Estrada de wedstrijd won, de kroon bleef in de handen van Bruce omdat Estrada de wedstrijd won door een disqualification. De volgende weken probeerde Lenny, tag team partner van Bruce, Bruce te blesseren. Later werd Bruce's zijn homoseksualiteit in vraag gesteld door backstage interviewer Goldy Locks. Glocks claimde dat ze Bruce zag in de douche met April Pennington. Lenny en Bruce vochten tegen elkaar voor Pennington. De verhaallijn werd beëindigd wanneer Bruce verklaarde dat hij zijn kroon doorgaf aan Pennington.

Promoties[bewerken]

De populariteit van vrouwen in TNA werd geresulteerd met het oprichten van een TNA Knockouts-merk.

TNA Knockout Photoshoots/DVDs[bewerken]

TNA Knockouts Trading Cards[bewerken]

TRISTAR Productions bracht een series TNA Knockouts wisselkaarten uit op 28 april 2009. De set werd gekenmerkt met Angelina Love, Awesome Kong, Christy Hemme, Dixie Carter, The Governor, Jacqueline, Jenna Morasca, Lauren, Madison Rayne, ODB, Raisha Saeed, Rhaka Khan, Roxxi, Sharmell, SoCal Val, Sojournor Bolt, Traci Brooks, Taylor Wilde en Velvet Sky. Er waren ook kaarten met koppels van een Knockout(s) met mannelijke TNA worstelaar(s).

Kampioenschappen en prestaties[bewerken]

Miss TNA[bewerken]

De eerste Miss TNA die gekroond werd op 19 juni 2002 was Taylor Vaughn, die de "lingerie battle royal" met 9 vrouwen won. De titel werd opgeborgen in november 2002.

Nr. Worstelaar Nr. Datum Stad Aantekeningen
1 Taylor Vaughn 1 June 19, 2002 Huntsville (Alabama) Versloeg Alexis Laree, Elektra, Erin Bray, Francine, Miss Joni, Sasha, Shannon en Teresa Tyler in een "Lingerie Battle Royal".
2 Bruce 1 31 juli 2002 Nashville (Tennessee) Versloeg Taylor Vaughn.
3 April Pennington 1 27 november 2002 Nashville (Tennessee) April Pennington krreg de kroon van Bruce en de titel werd vervolgens opgeborgen.
Titel opgeborgen 27 november 2002

TNA Babe/Knockout of the Year[bewerken]

De TNA Babe/Knockout of the Year was een wedstrijd waar de TNA fans hun stem inbrachten op TNA Wrestlings officiële website voor wie hun favoriete "TNA Knockout" was in dat jaar.

TNA Women's Knockout Championship[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie TNA Women's Knockout Championship voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De eerste TNA Women's World Champion werd gekroond op 14 oktober 2007 op Bound for Glory en dat was Gail Kim, die de "10-woman gauntlet match" won.

TNA Knockouts Tag Team Championship[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie TNA Knockouts Tag Team Championship voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Tijdens de Impact! aflevering van 20 augustus 2009, men werd aangekondigd dat TNA een toernooi hield voor het TNA Knockouts Tag Team Championship. De eerste TNA Knockouts Tag Team Champions die gekroond werden op 20 september 2009 op No Surrender waren Sarita en Taylor Wilde die beiden de "acht-team toernooifinale wonnen.

Queen of the Cage[bewerken]

De Queen of the Cage match is een professioneel worstelmatch dat exclusief is van TNA. De Queen of the Cage werd alleen gehouden tijdens de Lockdown pay-per-view evenement. In 2008, de match begon als tegengestelde-battle royal met acht worstelaarsters. De eerste twee worstelaarsters traden de kooi in. In de kooi werd er telkens een een-op-eenmatch georganiseerd dat alleen beslist kon worden door een pinfall of submission. De winnaar werd de "number one contender" voor het TNA Women's Knockout Championship. In 2009 werd een traditionele Four-Way match georganiseerd waarbij de deelnemers vooraf bekend werden gemaakt.

Nr. Evenement Datum Stad Match
I Lockdown 2008 13 april 2008 Lowell (Massachusetts) Roxxi Laveaux versloeg Angelina Love, Christy Hemme, Jacqueline, Rhaka Khan, Salinas, Traci Brooks en Velvet Sky.
II Lockdown 2009 19 april 2009 Philadelphia ODB versloeg Daffney, Madison Rayne en Sojournor Bolt.

Zie ook[bewerken]

1rightarrow blue.svg WWE Diva

Externe link[bewerken]