TUI fly (Deutschland)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit artikel gaat over de Duitse luchtvaartmaatschappij. Voor het Belgische zusterbedrijf, zie TUI fly (België); Voor het Nederlandse zusterbedrijf, zie TUI fly (Nederland); Voor het Scandinavische zusterbedrijf, zie TUI fly Nordic; Voor het Britse zusterbedrijf, zie TUI Airways.
TUI fly
Logo
IATA

X3

ICAO

TUI

Roepletters

TUIJET

TUI fly in 'Haribo' kleuren
Opgericht 15 januari 2007
Vloot 31
Hoofdkantoor Langenhagen (Nedersaksen), Duitsland
Website http://www.tuifly.com
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

TUI fly Deutschland is een Duitse luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis de luchthaven Hannover-Langenhagen. Ze biedt voornamelijk vluchten aan naar toeristische bestemmingen vanuit Duitsland en Zwitserland.

Samen met vijf andere luchtvaartmaatschappijen behoort ze tot de TUI Airlines groep, die een onderdeel is van de TUI Group, 's werelds grootste toerismegroep. TUI Airlines groepeert TUI fly Deutschland, TUI fly (België), TUI fly (Nederland), TUI fly Nordic (Scandinavië), TUI Airways (Verenigd Koninkrijk) en Corsair International (Frankrijk), met een vloot van meer dan 150 toestellen.

Vloot[bewerken | brontekst bewerken]

Samenstelling vloot sinds oktober 2023[1]

TUIfly (X3)
Type Aantal Orders Zitplaatsen Opmerkingen
Boeing 737-800 NG 19 0 189 2 toestellen in dienst bij Eurowings
Boeing 737 MAX 8 6 19 189
Totaal 25 19

Incidenten[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds de oprichting van TUIfly hebben er zich geen incidenten, met de dood tot gevolg, plaatsgevonden. TUIfly heeft daarom ook een JACDEC waarde van 0,00. De twee voorgangers van TUIfly (Hapag-Lloyd en Hapag-Lloyd Express) waren volgens de JACDEC index ook zeer betrouwbaar. Hapag-Lloyd had een indexwaarde van 0,04 en Hapag-Lloyd Express een waarde van 0,00. Zij behoorden tot de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Op 6 januari 2008 werkten bij een landing met een Boeing 737-800 de welvingskleppen op Berlijn-Tegel niet, waardoor het vliegtuig met een te hoge snelheid moest landen. Bij dit incident is niemand gewond geraakt.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]