Taco Bell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Taco Bell
Taco Bell
Oprichting 1962
Oprichter(s) Glen Bell
Hoofdkantoor Irvine (Californië), Verenigde Staten
Werknemers 175.000+
Producten Tacos, Burritos en ander Mexicaans fastfood
Industrie Franchise, fastfood
Website tacobell.com
Portaal  Portaalicoon   Economie
Een Taco Bell-drive-through in Massachusetts

Taco Bell is een Amerikaanse fastfoodketen. Het bedrijf werd opgericht in 1962 door Glen Bell en heeft zijn hoofdzetel nu[wanneer?] in de Californische stad Irvine. Taco Bell is een onderdeel van Yum! Brands, Inc.

Er worden allerlei Tex-Mex-specialiteiten verkocht, zoals taco's, burrito's en nacho's. Er zijn in de VS meer dan 5800 restaurants die 2 miljard klanten per jaar ontvangen. Momenteel[wanneer?] zijn er ook meer dan 278 restaurants van Taco Bell in Canada, Guam, Aruba, de Dominicaanse Republiek, Chili, Costa Rica, Guatemala, Puerto Rico, Ecuador, Azië, Europa en de Filipijnen.

Nederland[bewerken]

Op 4 april 2017 opende de eerste Nederlandse vestiging van Taco Bell haar deuren in Eindhoven.[1] De tweede vestiging opende op 12 oktober 2017 in Tilburg. Op 21 december 2017 opende het derde restaurant in Breda.

Op 30 november 2018 werd bekend dat de drie vestigingen per direct gesloten werden.[2]

Op 27 december 2018 werd bekend gemaakt dat Taco Bell een doorstart zal maken. Een Engels bedrijf zal Taco Bell Nederland overnemen. De drie vestigingen in Eindhoven, Tilburg en Breda zullen binnen een paar dagen hun deuren weer openen. Over de toekomst van de 3 geplande vestigingen in 's-Hertogenbosch, Den Haag en Utrecht is nog niks bekend.[3]

Externe link[bewerken]