Tafeltennis op de Olympische Zomerspelen 2008 – Mannen (team)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
29-10-2017

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: dubbel met Tafeltennis op de Olympische Zomerspelen 2008 dat meer informatie biedt.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

pictogram tafeltennisTafeltennis op de Olympische Zomerspelen 2008
Mannen team
Gehouden in Vlag van China Peking
Jaar 2008
Data 13 tot en met 18 augustus
Sport Tafeltennis
Deelnemers 48 atleten uit 16 landen
Vorige: 2004     Volgende: 2012
Portaal  Portaalicoon   Olympische Spelen
Tafeltennis
op de
Olympische Zomerspelen 2008
Pictogram tafeltennis
Enkelspel mannen vrouwen
Team mannen vrouwen

De teamcompetitie voor mannen is een van de onderdelen van het tafeltennis tijdens de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking. De zestien landen die aan het toernooi deelnamen, werden in vier groepen van vier teams ingedeeld, waarna het eerste land van elke groep doorging naar de halve finales, die volgens het knock-outsysteem werden gespeeld. De nummers 2 van elke groep maakten via de knock-outfase nog kans op een bronzen medaille.

Medaillewinnaars[bewerken]

# Sporters Land
Goud Ma Lin
Wang Hao
Wang Liqin
Vlag van China CHN
Zilver Timo Boll
Dimitrij Ovtcharov
Christian Süß
Vlag van Duitsland GER
Brons Oh Sang-eun
Ryu Seung-min
Yoon Jae-Young
Vlag van Zuid-Korea KOR